17:45 04.02.2021

Місія МВФ в Україні продовжує роботу - Фонд

2 хв читати
Місія МВФ в Україні продовжує роботу - Фонд

Віртуальна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні з питань першого перегляду програми для України у форматі stand-by продовжує роботу, повідомив представник МВФ Джеррі Райс (Gerry Rice).

На традиційному брифінгу в четвер у Вашингтоні він зазначив, що якась додаткова інформація щодо роботи місії поки що відсутня, і порадив дочекатися комунікацій пізніше.

Тиждень тому міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що роботу місії продовжено на 7-10 днів. За його словами, сторони перебували в активній стадії переговорів і за цей час можлива фіналізація меморандуму в частині зобов'язань України.

Як повідомлялося, місія стартувала 21-23 грудня минулого року, після чого було взято перерву на свята, до 11 січня. Місія проводить дистанційне обговорення з владою України останніх актуально економічних подій, а також заходів і реформ, необхідних для завершення першого перегляду.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд) із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу. Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і завершального четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", програму stand-by фактично було поставлено "на паузу" через дії з боку української сторони, які поставили під сумніви базові принципи співпраці за програмою. Проте заяви президента Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією та низка конкретних кроків, зокрема прийняття держсбюджету-2021 та відновлення оргструктури Нацбанку, дали змогу заявити про місію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА