19:31 04.02.2021

Уряд України звільнив турпослуги від санкцій за затримку повернення валютної виручки у зв'язку з пандемією

2 хв читати
Уряд України звільнив турпослуги від санкцій за затримку повернення валютної виручки у зв'язку з пандемією

Кабінет Міністрів на засіданні 3 лютого включив туризм до переліку товарів і галузей економіки, для яких Національний банк України (НБУ) має право встановлювати винятки або особливості запровадження заходів захисту, зокрема звільнив туристичні послуги від санкцій за затримку повернення валютної виручки у зв'язку з пандемією COVID-19.

Згідно з повідомленням на "Урядовому порталі", йдеться про туристичні продукти і послуги, які імпортують відповідно до зовнішньоекономічних договорів у туристичній галузі, зокрема операції з постачання, реалізації туроператорами туристичних продуктів і послуг нерезидентів.

Як повідомлялося, Кабмін 13 лютого 2019 року затвердив перелік товарів і галузей економіки, для яких НБУ має право встановлювати винятки або особливості запровадження заходів захисту, передбачені законом "Про валюту і валютні операції".

До переліку включені товари, які використовують суб'єкти космічної діяльності та літакобудування для виготовлення і розробки систем космічних апаратів, комплексів, а також з розробки, виробництва, переобладнання та ремонту авіаційної техніки.

У списку також вказані товари, які експортують та імпортують за угодами про розподіл продукції (УПР), а також послуги, роботи (окрім транспортних і страхових), права інтелектуальної власності та інші немайнові права, що експортуються.

Ця норма також діє для медичних послуг, що імпортуються для забезпечення лікування, обстеження та діагностики українських громадян із захворюваннями із затвердженого Міністерством охорони здоров'я переліку орфанних захворювань, які, зокрема, призводять до інвалідності, а також для низки інших товарів і послуг у медичній сфері.

Як повідомлялося, в 2018 році Верховна Рада ухвалила закон "Про валюту і валютні операції", який був покликаний лібералізувати валютне регулювання в Україні. Зокрема, закон передбачає, що НБУ має право встановлювати граничні терміни розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів. Окрім цього, за окремими операціями з експорту та імпорту товарів граничні терміни розрахунків, встановлені НБУ, можуть бути продовжені МЕРТ через відповідні висновки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА