12:17 09.02.2021

Кабмін, НКРЕКП, "Нафтогаз" і мери міст підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла і гарячої води українцям

2 хв читати
Кабмін, НКРЕКП, "Нафтогаз" і мери міст підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла і гарячої води українцям

З ініціативи президента України Володимира Зеленського у вівторок підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України, що забезпечить стійке проходження цього опалювального сезону і підготовку до наступного, повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з підписаним документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води в багатоквартирних будинках протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться.

"На виконання завдання глави держави із забезпечення належного проходження опалювального сезону та недопущення збільшення тарифного навантаження на українських громадян відповідні органи центральної влади спільно з представниками місцевого самоврядування знайшли конструктивне рішення. Завдяки йому українці будуть взимку з теплом і гарячою водою без зайвого навантаження на їхні сімейні бюджети", - зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримають газ для виробництва тепла та постачання його в будинки громадян протягом всього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачено відтермінування оплати за природний газ та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

При цьому уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатиметься на органи місцевого самоврядування.

Водночас НАК "Нафтогаз України" розробить і впровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Відповідний меморандум було підписано у вівторок 9 лютого між Кабінетом Міністрів України в особі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та першого заступника міністра енергетики Юрія Вітренка, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК "Нафтогаз України" і мерами українських міст. Це рішення підтримали всі міські голови.

Меморандум було підписано у присутності прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА