15:19 09.02.2021

Кабмін розблокував призупинені на час карантину перевірки - постанова

1 хв читати
Кабмін розблокував призупинені на час карантину перевірки - постанова

Кабінет Міністрів розблокував призупинені на час карантину перевірки, розпочаті на момент введення мораторію на перевірки - 18 березня 2020 року, а також дозволив контролюючим органам здійснювати низку інших перевірок відповідно до закону про держбюджет на 2020 рік.

Відповідну постанову від 3 лютого 2021 року №89 оприлюднено на урядовому сайті.

Згідно з нею, контролюючі органи відновлюють перевірку компаній, які сформували податковий кредит за рахунок оформлення ризикових операцій із придбання товарів або послуг (з переліку ризикових платників податків, визначених тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб).

Постанова також розблокувала документальні перевірки дотримання термінів надходження товарів за імпортними операціями і/або валютної виручки за експортними операціями; надано дозвіл на позапланові документальні перевірки за скаргами на дії або бездіяльність контролюючих органів на неправомірні нарахування грошових зобов'язань платників податків.

Як повідомлялося, ВР упровадила мораторій на здійснення податкових перевірок 18 березня в зв'язку з введенням в Україні жорсткого локдауну. Відтоді парламентарії продовжували його кілька разів, проте змінами до закону про держбюджет на 2020 рік від 17 вересня передбачили обмеження такого мораторію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА