19:14 09.02.2021

Запаси вугілля на складах ТЕС за перший тиждень лютого знизилися на 12%

2 хв читати
Запаси вугілля на складах ТЕС за перший тиждень лютого знизилися на 12%

Запаси вугілля на складах українських теплових електростанцій (ТЕС) у лютому далі знижуються і станом на 8 лютого становлять трохи більше ніж половину (57%) від мінімально необхідних обсягів, повідомила НЕК "Укренерго" на сайті у вівторок.

За даними НЕК, за перший тиждень лютого запаси вугілля всіх марок знизилися на 12% порівняно з початком поточного місяця - з 436,8 тис. тонн до 384,4 тис. тонн.

У НЕК уточнили, що на кінець тижня порівняно з його початком запаси газового вугілля на ТЕС зменшилися на 18% (-52,9 тис. тонн), антрацитового практично не змінилися (+0,5 тис. тонн). З початку листопада запаси газового вугілля знизилися у 8,9 раза (до 240 тис. тонн), антрацитового - у 2,5 раза (до 144,4 тис. тонн).

Майже половина запасів - 188 тис. тонн – і далі залишається на Луганській і Слов'янській ТЕС. За даними на вечір 9 лютого ЛуТЕС працює трьома блоками потужністю близько 400 МВт (менше ніж 10% від усієї потужності ТЕС, що працює), СлТЕС перебуває в ремонті з середини січня.

За даними НЕК, виробництво ТЕС за тиждень збільшилося на 5,1%, сягнувши 0,96 млрд кВт-год, а їхня частка в загальному виробництві зросла з 29% до 30%.

При цьому ГЕС виробили на 27% більше за показник на початок місяця, що становило 165,7 млн кВт-год. Це на 49% більше за прогнозний баланс.

За підсумками тижня виробництво АЕС не змінилося і становило 1,6 млрд кВт-год, на їхню частку припала, як і попереднього тижня, половина виробленої електроенергії. У роботі перебувають 10 із 15 енергоблоків, базове навантаження становить 9,6 ГВт.

Водночас голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков на своїй сторінці у Facebook у вівторок повідомив, що інспекція на спеціальній нараді цього дня ухвалила рішення про видачу окремого письмового дозволу на пуск ядерної установки енергоблоку №2 Хмельницької АЕС, на якому було здійснено планово-запобіжний ремонт із перевантаженням активної зони.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький напередодні зазначав, що системний оператор чекає на підключення ХАЕС-2 до мережі з 15 лютого, що позитивно позначиться на роботі енергосистеми. Джерела на ринку допускають більш ранні терміни підключення.

В умовах дефіциту вугілля та зниження температури на найближчі два тижні ОСП розраховує на роботу енергоблоків ТЕС "Центренерго" на резервному паливі - газі, гідроресурси та імпорт електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА