20:09 09.02.2021

ГПК "Нафтогаз" знизила ціну газу в січні до 6,86 грн/куб.м

2 хв читати
ГПК "Нафтогаз" знизила ціну газу в січні до 6,86 грн/куб.м

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" паралельно майже з усім ринком знизила ціну на газ для побутових споживачів, спожиту в січні 2021 року.

Згідно з повідомленням "Нафтогазу", клієнти компанії платитимуть за спожитий у січні об'єм газу за ціною 6,86 грн/куб. м (з ПДВ, без урахування доставки), що на 5% менше, ніж раніше заявлена ціна (7,22 грн/куб. м).

Ціна газу в рамках постачальника "останньої надії" в січні становитиме 6,99 грн/куб. м (з ПДВ і без доставки).

Для клієнтів, які оформили тарифний план "річний" минулого року, вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м відповідно до умов укладених договорів.

"З моменту відкриття ринку газу ціни від ГПК "Нафтогаз України" є одними з найнижчих серед пропозицій постачальників. Такі ціни компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на газ, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат - компанія не розвиває широку мережу офлайнових сервісних центрів, а пропонує зручні сервіси онлайн і залучає для підключення і обслуговування мережі партнерів", - зазначено в повідомленні.

У "Нафтогазі" знову нагадали, що компанія формує ціни тільки для своїх побутових клієнтів. Якщо клієнти інших газопостачальних компаній хочуть отримувати газ за цінами ГПК, то їм треба змінити постачальника. Зробити це можна онлайн - на сайті gas.ua або на сайті "Приват24", або ж оформити заявку оффлайн - у відділеннях банку ПУМБ або в мережі Ощадбанку в усій Україні.

Як повідомлялося, на тлі зростання цін на газ на європейських ринках через значні Як повідомлялося, на тлі зростання цін на газ на європейських ринках через значні холоди Кабінет Міністрів України постановою №25 від 18 січня 2021 року впровадив граничну ціну газу для побутових споживачів (населення) розміром 6,99 грн/куб. м у лютому-березні 2021 року. Для можливості встановлення граничної ціни на природний газ уряд вніс його до переліку соціально значущих товарів.

ГПК "Нафтогаз" є підрозділом однойменної групи. До сфери діяльності ГПК на сьогодні входять постачання газу й електроенергії побутовим споживачам і бізнесу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА