12:44 10.02.2021

"ДТЕК" збільшить імпорт вугілля в лютому до 450 тис. тонн за рахунок імпорту з Польщі та Казахстану

2 хв читати
"ДТЕК" збільшить імпорт вугілля в лютому до 450 тис. тонн за рахунок імпорту з Польщі та Казахстану

 "ДТЕК" у лютому збільшить імпорт вугілля до 450 тис. тонн, що дасть змогу забезпечити роботу максимального складу обладнання електростанцій компанії в лютому-березні, а також виконати зобов'язання перед "Центренерго", заявив генеральний директор "ДТЕК" Максим Тімченко.

"Нестачу вугілля ми заповнюємо через контракти з Польщею і Казахстаном. У лютому обсяг імпорту в нас буде 450 тис. тонн. Ми виконуємо свої зобов'язання перед "Центренерго" з постачання 250 тис. тонн вугілля. Ми максимально видобуваємо вугілля, наскільки це технічно можливо, на наших шахтах. І ми привозимо той дисбаланс вугілля, яке потрібне, щоб пройти лютий-березень", ‒ сказав він.

За словами Тімченка, при цьому енергохолдинг імпортує з Росії близько 120-150 тис. тонн вугілля на місяць.

"Україна не має можливості мати свій антрацит, тому ми веземо його з Росії. Ми веземо наш антрацит, який видобуваємо на нашій шахті "Обухівська". 120-150 тис. тонн на місяць ми й так привозимо. Але щоб залучити додатковий ресурс, для цього в РФ треба отримувати квоти. Потім ці квоти через політичні або неполітичні причини скорочують. Тобто ритмічності в постачаннях у нас немає", - сказав глава компанії.

Тімченко наголосив на готовності "ДТЕК" у разі потреби використовувати на власних ТЕС як паливо природний газ. "У лютому-березні ми заявлятимемо максимальний склад обладнання, спроможний витримувати навантаження, і цей склад обладнання буде забезпечений паливом, вугіллям або газом, у певні дні, коли цього потребуватиме система. В нас є ліміти на спалювання газу, і ми завжди розуміємо, що можемо підстрахувати ситуацію, якщо з підвезенням вугілля будуть проблеми", ‒ зазначив гендиректор "ДТЕК".

"ДТЕК" створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА