13:00 10.02.2021

Гройсман сумнівається, що уряд вчасно індексує пенсії: рішення досі не ухвалено

2 хв читати
Гройсман сумнівається, що уряд вчасно індексує пенсії: рішення досі не ухвалено

Щорічна березнева індексація пенсій в Україні, яка оформлена та закріплена на законодавчому рівні вже понад три роки, знову опинилася під загрозою, оскільки уряд досі не ухвалив передбачених законом рішень, заявив колишній прем'єр-міністр України (2016-2019 рр.), лідер партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман.

В ефірі телеканалу "Україна 24" він нагадав, що торік індексацію пенсій так само було провалено - з різних причин, зокрема через локдаун у країні.

"У жовтні 2017 року з ініціативи нашого уряду були проведені системні зміни. Ми на 100% підвищили пенсії військовим. Кількість пенсіонерів із мінімальною пенсією знизилася із 8 до 4 млн людей. Незабаром 1 березня. Має відбутися індексація. Десь на 11%. Але зараз уже 9-10 лютого, а рішення уряду (про відсоток індексації - ІФ) ще не ухвалено. Воно мало бути ухвалене ще в січні - пенсіонери мають розуміти, як зростуть виплати... Минулого року пенсіонерам індексували пенсії в травні - заднім числом. Але заднім числом люди жити не можуть", - сказав Гройсман.

Окремо він звернув увагу на те, що така сама ситуація з програмами підтримки підприємництва. Як зазначив політик, Кабмін розповідає про видачу понад 20 млрд грн кредитів під 5-7-9%, а потрібно було видавати, умовно, 220 млрд грн під "нуль" відсотків - для розвитку та модернізації.

"У чому сенс державного управління: держава дбає про свого громадянина! Потрібно ж дати людям гроші не для того, щоб вони брали кредити під відсотки і платили працівникам зарплати. Потрібно було давати гроші під технології, під зростання, під стартапи - під зростання економіки", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що якщо дії влади зараз не змінити, то "за п’ять-десять років те, що ми маємо нині, - здаватиметься нам квіточками".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА