11:38 11.02.2021

ФДМ планує налагодити видачу електронних довідок про вартість нерухомості в II кварталі

2 хв читати
ФДМ планує налагодити видачу електронних довідок про вартість нерухомості в II кварталі

Фонд держмайна України (ФДМ) планує запустити модуль автоматичної довідки про вартість нерухомості в складі Єдиної бази даних оцінки в другому кварталі 2021 року, повідомляється на сайті ФДМ у середу.

Відповідно до прес-релізу, запуск модуля став можливим завдяки сприянню міжнародних донорів. Раніше його впровадження планувалося на 1 липня 2020 року, проте було перенесено через нестачу державного фінансування.

За даними Фонду, незважаючи на відкладання запуску послуги автоматичної довідки, податкові надходження до держбюджету від операцій із нерухомістю за підсумками 2020 року становили 2,8 млрд грн проти 2,6 млрд грн у попередньому році.

Загалом завдяки ліквідації посередників у системі оцінки, минулого року українці заощадили 800 млн грн, підрахували в ФДМ.

Як повідомлялося, у квітні-2020 ФДМ просив відтермінувати запуск модуля електронного визначення оціночної вартості на осінь-2020. Як повідомлялося з посиланням на голову Фонду Дмитра Сенниченка, після скорочення держфінансування ФДМ вдалося заручитися підтримкою міжнародних донорів і розробити технічне завдання.

Як повідомлялося, закон зобов'язав ФДМ із 1 липня 2020 року забезпечити в складі Єдиної бази даних звітів про оцінку функціонування модуля електронного визначення оціночної вартості, сервісу послуги електронного визначення оціночної вартості й автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об'єкта нерухомості. Крім того, до цього самого терміну Фонд має забезпечити передання державі прав інтелектуальної власності на Єдину базу даних звітів про оцінку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА