13:49 11.02.2021

Україна очікує від засідання Ради асоціації Україна-ЄС початку діалогу з оновлення торговельної частини Угоди - Жовква

2 хв читати
Україна очікує від засідання Ради асоціації Україна-ЄС початку діалогу з оновлення торговельної частини Угоди - Жовква

Українська сторона очікує, що чергове засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбудеться у четвер у Брюсселі, покладе початок діалогу з оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, сказав заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Як повідомляється на сайті глави Української держави у четвер, про це Жовква написав у своїй колонці на сайті "Новое время". "Сьогодні відбудеться чергове засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке стане точкою відліку для реалізації практичних домовленостей, досягнутих президентом Зеленським із лідерами ЄС. Очікуємо на офіційний початок діалогу з оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію та процесу спільної оцінки досягнень цілей Угоди про асоціацію", - написав він.

На думку заступника керівника Офісу президента, успішний саміт Україна-ЄС, який відбувся у жовтні 2020 року, відкрив шлях до конкретного прогресу у відносинах, насамперед у сфері інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу. У свою чергу засідання Ради асоціації Україна-ЄС у четвер дасть старт реалізації практичних домовленостей, досягнутих президентом України Володимиром Зеленським із лідерами Євросоюзу, зокрема щодо оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію та залучення до реалізації Зеленого курсу ЄС.

За його словами, цього року очікується підписання угоди про Спільний авіаційний простір та зрушення в питанні укладення "промислового безвізу" з ЄС. "Це дасть змогу зробити вихід виробників української промислової продукції на ринок ЄС простішим і дешевшим", - написав Жовква.

Крім того, Україна першою з країн поза Євросоюзом приєднається до реалізації Зеленого курсу ЄС, що означатиме тісну координацію політик для протидії кліматичним змінам, зазначив заступник керівника Офісу президента

"Україна - надійний партнер ЄС у регіоні. Неодноразово це підтверджувала, серед іншого, своїми практичними діями. Тому готова стати активним учасником процесів визначення майбутнього Європи. Сподіваємося, що нас почують", - резюмував Жовква.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА