15:48 11.02.2021

ЄБА закликала провести якісну реформу правоохоронних органів у 2021 році

2 хв читати
ЄБА закликала провести якісну реформу правоохоронних органів у 2021 році

Бізнес очікує реформування правоохоронних органів, проте остання редакція закону про Бюро економічної безпеки (БЕБ) і ухвалений у першому читанні законопроект про реформу Служби безпеки (СБУ) викликають сумніви у якості таких реформ, зазначила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) у релізі у четвер.

"Варто зазначити: на жаль, на сьогодні проблема взаємодії з правоохоронними органами стосується не лише мікро- та малого бізнесу, підприємців, що працюють у регіонах, а й великих міжнародних компаній і стратегічних інвесторів", - йдеться у релізі.

"Особливо актуально наразі питання реформування виникає у контексті створення БЕБ. І хоча фінальної версії документа співтовариство ще не бачило, передостанній варіант законопроекту бізнес сприймав насторожено", - наголошує асоціація.

Експерти ЄБА побоюються, що замість нового аналітичного органу з'явиться структура з новою назвою, але зі старими методами і навіть з тими самими людьми.

"Крім цього, паралельно отримала старт реформа СБУ шляхом ухвалення у першому читанні Верховною Радою законопроекту №3196-д. Так, законопроектом мають ліквідувати в СБУ антикорупційний і економічний підрозділи, частково демілітаризувати службу тощо, проте є побоювання, що ліквідовані управління СБУ будуть реінкарновані у вигляді інших функціональних підрозділів, які здійснюватимуть контррозвідувальне забезпечення у контексті економічного потенціалу, іншими словами, ймовірно, продовжуватимуть тиснути на бізнес. І загалом - до документа є чимало запитань щодо оновлених повноважень служби", - зазначає асоціація.

ЄБА звернулася до президента Володимира Зеленського, прем'єра Дениса Шмигаля, глави МВС Арсена Авакова з проханням приділити належну увагу реформуванню правоохоронної системи у 2021 році та закликала не допускати ситуації, коли правоохоронні органи "кошмарять" бізнес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА