18:19 11.02.2021

Митниця визнає зниження вибірковості перевірок непродовольчих товарів

1 хв читати
Митниця визнає зниження вибірковості перевірок непродовольчих товарів

 Державна митна служба визнає зниження вибірковості перевірок непродовольчих товарів на митниці.

"Наразі введено в дію відповідні налаштування системи аналізу ризиків, які зменшують селективність вибіркового обстеження", - повідомило відомство в Telegram-каналі в четвер.

На думку митниці, такі заходи потрібні для гарантування безпеки й захисту громадян.

Раніше Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) заявила про почастішання випадків затримки оформлення вантажів на митниці, у зв'язку з чим асоціація звернулася до глави Держмитниці Павла Рябікіна з проханням привести у відповідність налаштування в системі ризиків для вибіркового контролю. Як зазначила асоціація, компанії почали частіше звертатися щодо затримки оформлення вантажів на митниці через внесення до Автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР) товарів, контроль яких передбачає секторальний план державного ринкового нагляду на 2021 рік.

Згідно з поясненнями асоціації, "наразі система ризиків налаштована так, що перевіряються усі товари, які потрапили до секторального плану перевірок митниці, наприклад одяг, взуття, запчастини до автомашин, побутова техніка тощо".

Перевіряється наявність нанесення на товари маркування, передбаченого техрегламентом, "якщо це партія взуття, то, з міркувань митників, необхідно провести огляд та фотографування кожної пари взуття. Фото з каталогів, на жаль, до уваги не береться та вибірковий контроль не здійснюється".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА