10:32 15.02.2021

ОАЕ можуть збільшити товарообіг агропродукцією з Україною вдесятеро - до $2 млрд на рік

2 хв читати
ОАЕ можуть збільшити товарообіг агропродукцією з Україною вдесятеро - до $2 млрд на рік

ОАЕ планують збільшити товарообіг агропромисловою продукцією з Україною вдесятеро й довести цей показник до $2 млрд на рік, повідомив позаштатний радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов.

"Сьогодні мені пощастило бути на зустрічі зі спадкоємним принцом (емірату Абу-Дабі Мухаммедом бен Заїд Аль Нахаяном - ІФ). Він дав завдання своїй команді збільшити товарообіг та інвестиції в агро з Україною в 10 разів за кілька років, тобто довести до $2 млрд на рік", - написав Милованов на своїй сторінці у Facebook.

Україна й Об'єднані Арабські Емірати в рамках офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до цієї країни, який відбувається 14-15 лютого, підписали меморандуми й контракти на суму щонайменше $3 млрд, повідомила прес-служба Офісу президента.

Підписано, зокрема, меморандуми про взаєморозуміння між Фондом держмайна України та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на поглиблення співпраці у рамках розробки перспективних інвестиційних проектів і участі арабської сторони в програмі приватизації державної власності в Україні.

Крім того, Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією Intelmax Management Consulting. Документ передбачає співпрацю у створенні платформи для обміну інтелектуальною власністю. Планується також упровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги.

Сторони також підписали документи в галузі оборони, в рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість будівництва спільних заводів за межами України.

Крім того, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу та трейдингової компанії з метою гарантування продовольчої безпеки.

Як інформує Офіс президента, розглядається також можливість створення українського суверенного фонду для спільних інвестицій.

"Водночас 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп", Dragon Capital, "ДТЕК", Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala", - зазначає Офіс президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА