14:32 15.02.2021

"Нафтогаз" і румунська OMV Petrom планують співпрацювати в проектах видобутку газу в Україні

2 хв читати
"Нафтогаз" і румунська OMV Petrom планують співпрацювати в проектах видобутку газу в Україні

 Група "Нафтогаз" підписала з OMV Petrom (Румунія) меморандум про співпрацю в реалізації спільних проектів щодо розвідки та видобутку газу в Україні, повідомила прес-служба компанії в понеділок.

За її даними, "Нафтогаз" і OMV Petrom розпочнуть аналіз можливостей щодо співпраці на перспективних нафтогазових ділянках в українській частині акваторії Чорного моря.

У "Нафтогазі" нагадали, що OMV Petrom відкрила перспективне родовище "Нептун" (Neptun Deep, 50% в якому володіє Exxon) на шельфі Чорного моря в Румунії.

"OMV Petrom має знання і технології у сфері буріння на шельфі та доведений досвід успішної й ефективної розробки ділянок на суші в румунських Карпатах, регіоні, який має спільну геологічну історію з Карпатським регіоном України. Ми вбачаємо великий потенціал спільної роботи на цих ділянках і сподіваємося здійснити певні кроки щодо налагодження співпраці в найближчому майбутньому", - сказав головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Отто Ватерландер.

У групі зазначили, що залучення досвідчених міжнародних партнерів для спільних інвестицій є частиною стратегії "Нафтогзу".

"Наша стратегія полягає в розширенні діяльності в Чорному морі. Партнерство з Україною є логічним кроком на шляху оцінки можливостей в регіоні, оскільки країна має чи не найбільший потенціал видобутку природного газу в Європі. Ми раді розпочати дослідження можливих шляхів спільної роботи з "Нафтогазом". Ми націлені на ефективну та взаємовигідну співпрацю з метою реалізації цих можливостей", - наведено в повідомленні слова члена виконавчої ради OMV Petrom, відповідального за розвідку і розробку, Крістофера Вейта.

OMV Petrom - інтегрована енергетична компанія, що працює в Південно-Східній Європі. Група добуває близько 55 млн барелів вуглеводнів щороку, має потужності із нафтопереробки на рівні 4,5 млн тонн на рік й експлуатує електростанцію потужністю 860 МВт. OMV Petrom представлена на роздрібному ринку нафтопродуктів у Румунії і сусідніх країнах мережею майже із 800 АЗС.

Австрійська OMV володіє 51% акцій OMV Petrom, Румунія - 20,6%, Fondul Proprietatea - 7%, решта 21,4% акцій перебувають у вільному обігу на Бухарестській і Лондонській фондових біржах.

"Нафтогаз" у 2020 році видобув 13,45 млрд куб. м товарного газу, що становить близько 73% від загального видобутку в країні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА