15:11 15.02.2021

Тимошенко і далі домагається ухвалення закону щодо зниження ціни на газ для населення

2 хв читати
Тимошенко і далі домагається ухвалення закону щодо зниження ціни на газ для населення

 Мінімальна вартість кубометра природного газу для населення на сьогодні становить 9 грн, заявила голова партії "Батьківщина", народний депутат Юлія Тимошенко під час виступу на погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій і комітетів.

Як повідомляє прес-служба партії, Тимошенко продемонструвала присутнім реальні платіжки за газ, які отримали люди в різних регіонах України.

"Нам говорили, що люди не заплатять більше ніж 6 гривень 99 копійок. Але це не відповідає дійсності, оскільки платіжки з регіонів засвідчують, що жодних 6 гривень 99 копійок немає. Хоча і ця ціна - це колосальна спекуляція", - зазначила депутат.

Вона закликала український парламент навести лад у тарифному питанні й знизити ціни на газ для населення до 2,5 грн за кубометр вітчизняного газу і 3 грн за кубометр - за газ зі сховищ.

"Ми подали законопроект 4680. Лише дві фракції - "Слуга народу" і "Європейська солідарність" - не підписалися за його пришвидшений розгляд. Якщо вони підпишуть, у людей дуже швидко буде газ по 3 гривні. Я думаю, це варте того, щоб напружитися і зробити щось для користі людей", - наголосила Тимошенко.

Крім того, за її словами, в Україні почала діяти корупційна схема, яка заробляє на продажу природного газу.

"Невідомо звідки взялися якісь маленькі комерційні підприємства, які продають природний газ за спекулятивними цінами "наліво". Ми не державний аудит і не Генеральна прокуратура, але ми виявили багато таких підприємств, які продають людям газ утридорога", - резюмувала депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА