12:21 16.02.2021

Коболєв: Переговори з міноритаріями "Укрнафти" щодо розділення її активів розпочалися

2 хв читати
Коболєв: Переговори з міноритаріями "Укрнафти" щодо розділення її активів розпочалися

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив про початок переговорів із міноритарними акціонерами ПАТ "Укрнафти" щодо розділення активів компанії.

"Зворотний зв'язок є. Ми створили робочу групу й розпочали переговори з міноритарними акціонерами про подальші кроки щодо майбутнього "Укрнафти". Ми, як мажоритарний акціонер, пропонуватимемо і вже запропонували розділення", - сказав він в ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, наприкінці січня 2021 року "Нафтогаз", як мажоритарний акціонер "Укрнафти", надіслав листа міноритаріям компанії про бажання провести збори акціонерів.

На початку лютого "Нафтогаз" направив наглядовій раді нафтової компанії повідомлення про необхідність розпочати вивчення і розгляд питання розділення її активів за бізнес-напрямами з міноритарними акціонерами.

"Нафтогаз" просить на найближчому засіданні наглядової ради розглянути це питання з подальшим затвердженням календарного плану і заходів із його реалізації. Має бути затверджено склад робочої групи, здійснено відбір компанії з "великої четвірки" для оцінки активів, затверджено юридичного радника для супроводу процесу.

Засідання наглядової ради з розгляду пропозиції "Нафтогазу" щодо розділення активів має відбутися 25 лютого в режимі відеоконференції, на нього буде запрошено голову правління "Укрнафти" Олега Геза і директора департаменту юридичного супроводу В'ячеслава Карташова.

Верховна Рада в листопаді 2020 року ухвалила закон про взаєморозрахунки між "Нафтогазом", "Укрнафтою" і бюджетом на суму понад 40 млрд грн, які було проведено в грудні. На думку експертів, знайомих зі спором, це має поліпшити позиції України в арбітражному спорів з міноритаріями "Укрнафти".

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зазначав, що після здійснення взаєморозрахунків група має намір провести з міноритарними акціонерами "Укрнафти" переговори з розділення активів компанії. За його словами, без розділення активів "Укрнафти" група не зможе вийти на IPO, як це передбачає затверджена в жовтні 2020 року політика власності "Нафтогазу".

За даними "Укрнафти", окрім "Нафтогазу" з 50%+1 акцією, великими акціонерами компанії на кінець 2020 року були Bridgemont Ventures Limited та Littop Enterprises Limited - по 13,604991%, а також Bordo Management Limited. Іншим акціонерам належало 9,899106%, і ніхто з них не володів більше ніж 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА