15:52 16.02.2021

"Нафтогаз" готовий допомогти ФДМ із підготовкою до приватизації ОПЗ - Коболєв

2 хв читати
"Нафтогаз" готовий допомогти ФДМ із підготовкою до приватизації ОПЗ - Коболєв

НАК "Нафтогаз України" надала Фонду держмайна (ФДМ) пропозиції щодо приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ), повідомив глава компанії Андрій Коболєв.

"Ми запропонували конструкцію, за якої можемо допомогти підготувати ОПЗ до приватизації. Таку пропозицію ми зробили ФДМ. Для всіх учасників ринку очевидно, що з урахуванням поточної проблеми боргів перед групою Ostchem і трейдером, який наразі займається толлінговою схемою, якісно підготувати цей об'єкт до приватизації неможливо. Чекаємо на реакцію", - сказав він в ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він не уточнив суті пропозицій "Нафтогазу".

Як повідомлялося, в.о. голови правління ОПЗ Микола Парсентьєв у колонці для агентства "Інтерфакс-Україна" в січні повідомив, що боргові зобов'язання перед попередніми постачальниками газу залишаються ключовим викликом для роботи ОПЗ. За його словами, йдеться про 2,1 млрд грн боргу НАК "Нафтогаз України" та рішення Стокгольмського арбітражу 2016 року про виплату $250 млн групі Ostchem Holding. "Щодо останнього боргу ще тривають судові розгляди в судах української юрисдикції", - зазначив в.о. глави правління.

ОПЗ у 2020 році випустив 821,2 тис. тонн карбаміду, що в 2,5 разу перевищує показник 2019 року і є рекордом за останні п'ять років. На його виробничих потужностях було також вироблено 96,5 тис. тонн товарного аміаку, що в 3,2 разу більше, ніж роком раніше.

ОПЗ виробляє хімічну продукцію, а також здійснює перевалювання хімпродукції на морський транспорт. Державі в особі ФДМ належить 99,5667% акцій ОПЗ, 0,0021% - ТОВ "Конкорд Капітал", іншим акціонерам-фізичним особам - 0,4312%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА