16:33 16.02.2021

McDonald's планує запустити сортування відходів у всіх ресторанах мережі в Україні до кінця 2021 року

2 хв читати
McDonald's планує запустити сортування відходів у всіх ресторанах мережі в Україні до кінця 2021 року

Підприємство з іноземними інвестиціями (ПІІ) "МакДональдз Юкрейн Лтд." (Київ), що розвиває в Україні американську мережу ресторанів швидкого харчування McDonald's, планує розширити пілотну програму сортування відходів у залах ресторанів на всю мережу в Україні до кінця 2021 року.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, пілотна програма була запущена у вересні 2020 року у 16 ресторанах у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові та Київській області. У залах ресторанів були встановлені спеціальні сортувальні станції для розділення відходів за типами. Відсортовані відходи відправлялися на вторинну переробку сировини.

За даними компанії, за чотири місяці пілотної програми були відсортовані та передані на переробку понад 80 тонн упаковки. Загалом до програми приєдналися понад 2,6 млн українців.

Крім того, раніше у вересні-2020 компанія замінила пластикові контейнери для салатів на паперову упаковку, у червні - замінила пластикові стаканчики для холодних напоїв на целюлозні стакани, які піддаються переробці в Україні, нагадує прес-служба.

"До 2025 року McDonald's глобально планує повністю перейти на виробництво всіх пакувальних матеріалів із відновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. Так, поліетилен і пластик можуть піти на виготовлення пакетів для сміття, друге життя отримають після переробки й інші відходи", - повідомили у прес-службі.

Перший заклад McDonald's в Україні було відкрито 24 травня 1997 року Києві. На сьогодні мережа ресторанів McDonald's в Україні налічує 96 ресторанів у 20 містах.

Розвитком мережі займається ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд." Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасником ПІІ є MCD Europe Limited (100%, Лондон, Велика Британія). Статутний капітал ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд." на лютий-2021 становить 901,801 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА