17:41 16.02.2021

"Укренерго" не прогнозує обмежень енергопостачання споживачів

2 хв читати
"Укренерго" не прогнозує обмежень енергопостачання споживачів

Оператор системи передачі НЕК "Укренерго" наразі не прогнозує жодних обмежень енергопостачання будь-яких категорій споживачів, тобто не планує впровадження графіків аварійного відключення (ГАВ) і обмеження потужності (ГОП), повідомила компанія на своєму сайті у вівторок.

"Водночас звертаємо увагу, що для стабілізації проходження періоду холодів важливо не допускати аварійних відключень значного обсягу", ‒ наголосили в компанії.

За інформацією НЕК, станом на ранок 15 лютого в простої перебували 19 блоків ТЕС сумарною потужністю 6270 МВт унаслідок аварійних ремонтів або через відсутність палива.

Запаси вугілля на складах ТЕС від початку листопада знизилися у 8 разів - до 313 тис. тонн, або 33% необхідного мінімального обсягу. При цьому близько 53% запасів вугілля (166 тис. тонн) зосереджені лише на двох ТЕС - Луганській і Слов'янській.

За минулий тиждень запаси газового вугілля на ТЕС знизилися на 20% - до 192,2 тис. тонн, запаси антрациту - на 16%, ‒ до 121,2 тис. тонн.

В умовах значного зниження середньодобової температури й холодів "Укренерго" здійснює балансування енергосистеми за допомогою використання газу на частині енергоблоків Трипільської та Зміївської ТЕС (ПАТ "Центренерго"), збільшення навантаження ГЕС і ГАЕС у пікові години споживання, а також імпорту е/е з Білорусі, РФ і східноєвропейських країн. Зокрема, впродовж 8-14 лютого в торгову зону Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) було імпортовано 85,9 млн кВт-год е/е з Росії і 41,7 млн кВт-год з Росії, в "острів Бурштинської ТЕС" - 31,3 млн кВт-год із Словаччини, 4,9 млн кВт-год - з Румунії та 4,5 млн кВт-год - з Угорщини.

За даними "Укренерго", з 8 по 14 липня українські споживачі використали 3,49 млрд кВт-год е/е, що на 4,6% більше ніж попереднього тижня.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в "Укренерго", в разі виникнення дефіциту е/е в енергосистемі НЕК насамперед обмежуватиме потужність енергоспоживання промислових споживачів із їх подальшим можливим відключенням у разі наростання дефіциту. Обмеження постачань е/е населенню застосовуватимуться в останню чергу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА