19:24 16.02.2021

Міжнародні резерви НБУ на 16 лютого скоротилися до $28,5 млрд

1 хв читати
Міжнародні резерви НБУ на 16 лютого скоротилися до $28,5 млрд

Міжнародні резерви НБУ на 16 лютого становили $28,5 млрд порівняно з $28,8 млрд на початок місяця, повідомив глава Ради Нацбанку України Богдан Данилишин у Facebook.

"Обсяг коштів уряду в іноземній валюті - $1,4 млрд, що є достатнім для здійснення виплат за заборгованістю уряду в іноземній валюті, які до кінця лютого становитимуть $128 млн, у березні - $905 млн", - додав він.

Данилишин нагадав, що переважання пропозиції валюти над попитом з боку клієнтів банків минулого тижня перевищило $100 млн (переважно в понеділок і вівторок - перед проведенням Мінфіном аукціону з розміщення ОВДП), що зумовило тиск на зміцнення курсу гривні на міжбанківському ринку.

За його даними, сальдо інтервенцій НБУ на валютному ринку від початку року становило $220 млн, що дало можливість стримати надмірне зміцнення курсу гривні під впливом припливу коштів іноземних інвесторів у державні цінні папери.

"Натомість на готівковому валютному ринку з початку лютого продовжує переважати попит на іноземну валюту – чистий продаж іноземної валюти банками з початку року становив $104 млн", - зазначив глава Ради НБУ.

Як повідомлялося, в січні цього року міжнародні резерви України скоротилися на $0,28 млрд, або на 1,1%, насамперед унаслідок погашення зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА