19:32 16.02.2021

Канада й Україна розпочнуть переговори щодо розширення Угоди про вільну торгівлю

2 хв читати
Канада й Україна розпочнуть переговори щодо розширення Угоди про вільну торгівлю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ Канади Марк Гарно під час першої телефонної розмови домовилися найближчим часом розпочати переговори щодо розширення дії положень Угоди про вільну торгівлю між Україною і Канадою на сферу послуг та інвестицій, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Міністри обговорили активізацію взаємодії України та Канади у політичній, безпековій, оборонній, торговельній, інвестиційній та міграційній сферах", - ідеться в повідомленні МЗС України у вівторок.

Також Кулеба висловив удячність за роботу канадської тренувальної місії UNIFIER в Україні. "Канада не на словах, а у дійсності допомагає зміцнювати сектор безпеки і оборони України. Канадські інструктори місії UNIFIER діляться важливим досвідом і практиками для трансформації наших збройних сил відповідно до стандартів НАТО. Це приклад співпраці близьких партнерів", - наводить слова міністра прес-служба зовнішньополітичного відомства.

Міністри привітали започаткування діяльності Українсько-канадської робочої групи з питань мобільності для посилення міжлюдських зв’язків. Глава МЗС України запропонував провести наступного місяця її перше засідання та підтвердив зацікавленість української сторони в укладенні двосторонньої угоди про молодіжні обміни.

"Дмитро Кулеба поінформував співрозмовника про пріоритети діяльності Кримської платформи як майданчика для консолідації міжнародних зусиль з деокупації Криму та запросив канадську сторону взяти участь в її інавгураційному саміті цьогоріч. Марк Гарно запевнив, що Канада надалі непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України", - повідомили в МЗС України.

Міністри приділили особливу увагу темі протидії пандемії COVID-19 і вакцинації населення.

Крім того, Кулеба і Гарно наголосили на важливості координації подальших дій і формування спільних позицій у рамках підготовки до наступного етапу переговорів з Іраном задля притягнення до відповідальності винних у збитті літака рейсу PS752 та досягнення справедливості для жертв трагедії та їхніх родичів.

Насамкінець співрозмовники підтвердили взаємне запрошення здійснити робочі візити після нормалізації епідемічної ситуації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА