20:13 16.02.2021

Розширення газової перемички між Сербією і Угорщиною до 8,5 млрд куб. м/г відкладено з 2022-го на 2023 рік через загрозу санкцій США

2 хв читати
Розширення газової перемички між Сербією і Угорщиною до 8,5 млрд куб. м/г відкладено з 2022-го на 2023 рік через загрозу санкцій США

Розширення газотранспортної перемички між Сербією та Угорщиною до потужності в 8,5 млрд куб. м на рік відкладено з жовтня 2022 року на жовтень 2023-го, повідомляє угорський газотранспортний оператор FGSZ, публікуючи відповідний лист енергетичного регулятора MEKH.

Водночас перший етап створення між країнами з'єднувача потужністю 6 млрд куб. м на рік перебуває в процесі реалізації і може бути завершений вчасно, констатується в листі MEKH. Цей проект передбачає будівництво 15 км лінійної частини. Газ ним має піти з 1 жовтня 2021 року. Регіональна угорська преса повідомила, що будівництво магістралі діаметром 1200 мм стартувало на початку листопада.

Під час збору заявок у рамках "відкритого сезону" на додаткові потужності в липні 2020 року Держдеп США випустив нову санкційну заяву проти російських експортних газопроводів. Зважаючи на невизначеність, чи впливає загроза санкцій на проект, газотранспортний оператор заморозив процедуру розподілу потужностей.

15 липня 2020 року Державний департамент США випустив нове роз'яснення до розділу 232 закону про протидію противникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA), який передбачає можливість упровадження санкцій до осіб, котрі здійснюють інвестиції в російські експортні енергетичні трубопровідні проекти. Нове роз'яснення поширило можливість застосування санкцій до осіб, що здійснюють з 15 липня 2020 року інвестиції (або надають товари або послуги), які безпосередньо і значною мірою сприяють будівництву газопроводу "Північний потік 2" і другої нитки газопроводу "Турецький потік".

Газопровід "Турецький потік", яким російський газ іде через Чорне море в Туреччину й далі на південь Європи, запрацював у січні 2020 року. Першими газ через нього отримали Туреччина, Болгарія, Греція, Македонія і Румунія. Від початку 2021 року газ за новим маршрутом отримали Сербія, а також Боснія і Герцеговина. Пізніше газ "Турецького потоку" через Сербію має дійти до Угорщини й Австрії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА