20:37 16.02.2021

Україна продовжила 31,58% мито на імпорт ДВП із Росії на час її перегляду

1 хв читати
Україна продовжила 31,58% мито на імпорт ДВП із Росії на час її перегляду

Україна здійснить перегляд 31,58-вісоткового антидемпінгового мита щодо імпорту з РФ твердих деревноволокнистих плит (ДВП) мокрого способу виробництва у зв'язку із завершенням 5-річного терміну його застосування.

Згідно з повідомленням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ) у газеті "Голос України" у вівторок, на час перегляду дію мита продовжено.

Ініціатором перегляду стало ТОВ "Уніплит" (смт. Вигода Івано-Франківської обл.) - найбільший виробник цієї продукції в країні, уточнюється в інформації.

Проведення перегляду антидемпінгових заходів доручено Мінекономіки, яке впродовж 30 днів з дати цього повідомлення здійснює реєстрацію зацікавлених сторін і розглядає вимоги щодо проведення слухань.

Згідно з українським законодавством, рішення про продовження дії антидемпінгових заходів або їх анулювання має бути ухвалене, як правило, впродовж 12 місяців після початку перегляду.

Як повідомлялося, МКМТ рішенням від 14 липня 2006 року впровадила антидемпінгове мито розміром 31,58% щодо імпорту російських ДВП, які класифікуються за кодом УКТЗЕД 4411 92 10 00. Мито було впроваджено на три роки за ініціативою ТОВ "Уніплит".

Потім 17 лютого 2010 року дію цих обмежень було продовжено ще на п'ять років, після чого знову було порушено процедуру їх перегляду, а 16 лютого 2016 року їх продовжили ще на 5 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА