12:50 17.02.2021

Україна узгодила з Великою Британією імпорт риби - Держпродспоживслужба

1 хв читати
Україна узгодила з Великою Британією імпорт риби - Держпродспоживслужба

Держпродспоживслужба та відповідний орган Великої Британії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби та рибної продукції, повідомила служба на сайті.

"Департамент навколишнього середовища, продовольства та сільських справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (DEFRA) узгодив сертифікат для ввезення рибних продуктів в Україну", - прокоментувала Держпродспоживслужба відкриття українського ринку для британської продукції.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, слова якої наведено в повідомленні, додала, що опрацьовують також сертифікати для експорту української продукції до Великої Британії, оскільки ці міжнародні угоди є двосторонніми.

За її словами, Держпродспоживслужба працює над урегулюванням інших торговельних питань із Великою Британією, оскільки з огляду на вихід цієї країни з Євросоюзу багато угод та сертифікатів потребують перегляду та узгодження.

Як повідомлялося, Україна підписала Угоду про зону вільної торгівлі з Великою Британією 2020 року. Документ передбачає доступ на британський ринок 98% української продукції, а з 2023 року лібералізує торгівлю ще 2%. Водночас залишається без змін кількість товарів, що підлягають квотуванню, хоча за низкою товарів їхній обсяг розширено.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА