16:25 18.02.2021

"Укравтодор" обрав "Ростдорстрой" для будівництва дороги в Одеський порт

2 хв читати
"Укравтодор" обрав "Ростдорстрой" для будівництва дороги в Одеський порт

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") за результатами тендера, проведеного в системі державних електронних торгів ProZorro, обрало ТОВ "Ростдорстрой" підрядником будівництва дороги до Одеського морського торговельного порту.

Як зазначається в повідомленні у Facebook "Укравтодору" в четвер, будівництво дороги має розпочатися вже навесні поточного року, а завершення будівництва заплановане на 2022 рік.

Договір на проведення будівельних робіт перебуває на стадії підписання.

Згідно з планом, нова дорога протяжністю 5,3 км з'єднає територію Одеського морського торговельного порту й дорогу М-28 Одеса - Южний.

Будівництво також передбачає спорудження нової естакади.

Планується цементобетонне покриття дороги за посиленою технологією. Проект також передбачає будівництво майданчика для відстою великовантажного автотранспорту місткістю близько 300 вантажівок і майданчик зважування в русі для контролю дотримання вагових норм.

"Нова дорога не тільки розвантажить міські дороги Одеси, які не розраховані на інтенсивний рух вантажівок, а і сприятиме активізації міжнародних перевезень Україною", - вважає глава "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Наразі рух великовантажного транспорту до/з порту частково здійснюється міською мережею доріг Одеси, а також територією ТОВ "Євротермінал", що стягує плату за відстій і проїзд великовагового транспорту.

Будівництво дороги до Одеського морпорту ініціював президент України Володимир Зеленський у рамках програми "Велике будівництво".

Як повідомлялося, у вересні 2019 року Адміністрація морських портів України направила ТОВ "Євротермінал" проект договору про встановлення сервітуту, який мав вирішити проблему забезпечення безперешкодного в'їзду/виїзду (проїзду територією "Євротерміналу") великовагового автотранспорту територію Одеського морського порту. Проте досі питання залишається невирішеним.

У липні 2019 року президент України Володимир Зеленський звернувся до мера Одеси Геннадія Труханова з проханням терміново вирішити питання надання земельної ділянки для облаштування безкоштовного в'їзду на територію Одеського морського порту представників бізнесу для оформлення вантажів.

АМКУ своїм рішенням визнав, що з березня 2016 року по листопад 2017 року "Євротермінал" мав монопольне становище на ринку послуг, пов'язаних з обслуговуванням вантажних транспортних засобів, без оплати яких заїзд в Одеський морський торговельний порт неможливий.

У результаті "Євротермінал" у грудні 2018 року за результатами низки судових процесів сплатив 5,4 млн грн штрафу, накладеного АМКУ.

Протягом 2020 року в Україні було побудовано й відремонтовано 4056 км автомобільних доріг і 158 штучних споруд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА