12:18 19.02.2021

Держподаткова списала податковий борг більше ніж 3,6 млн платникам податків на 1 млрд грн - Гетманцев

1 хв читати
Держподаткова списала податковий борг більше ніж 3,6 млн платникам податків на 1 млрд грн - Гетманцев

Державна податкова служба списала податковий борг розміром до 3,06 тис. грн більше ніж 3,655 млн платникам податків на загальну суму понад 1,18 млрд грн, повідомив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Безнадійний податковий борг понад 3,5 млн платників податків (а саме 3 655 819 платників податків) у сумі, що не перевищує 3060 грн на 1 листопада 2020 року, списано!" - написав він у Telegram-каналі у п'ятницю.

Як нагадав Гетманцев, відповідну норму містить закон №1072-IX.

"Це дасть змогу податковій сконцентруватися на стягненні справді економічно виправданих податкових боргів", - зазначив парламентарій.

Як повідомлялося, Верховна Рада у 2020 році ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" №1072-ІХ. Він передбачає низку податкових стимулів для громадян, малого й середнього бізнесу на період можливого оголошення карантину. Зокрема, списується податковий борг платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за всіма податками та зборами не перевищує 3060 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА