15:25 19.02.2021

Біткоїн продовжує бити рекорди, капіталізація криптовалюти наближається до $1 трлн

1 хв читати
Біткоїн продовжує бити рекорди, капіталізація криптовалюти наближається до $1 трлн

Курс біткоїна продовжує бити рекорди, і капіталізація криптовалюти наближається до $1 трлн.

За даними CoinDesk на 14:45 кч у п'ятницю, вартість біткоїна становила $52 682, що на 1,2% вище за рівень закриття попередньої сесії.

Капіталізація біткоїна з початку 2021 року зросла майже на $440 млрд і, згідно з даними CoinMarketCap, становить $979,9 млрд. При цьому, індекс чотирьох криптовалют, включаючи біткоїн, що розраховується Bloomberg, - Galaxy Crypto Index - збільшився цього року більше ніж удвічі.

Потужне зростання вартості біткоїна зумовлене високим інтересом до нього з боку інституційних інвесторів, а також компаній, що розглядають криптовалюту як інструмент хеджування інфляційних ризиків.

Ще один фактор, який міг підтримати стрибок біткоїна, - страх інвесторів проминути нагоду взяти участь у підйомі ринку, зазначає Шейн Олівер, який відповідає за інвестиційну стратегію в AMP Capital Investors Ltd.

Раніше цього місяця Tesla Inc. повідомила про купівлю біткоїнів на $1,5 млрд, у той час як MicroStrategy Inc., що працює у сфері бізнес-аналітики, оголосила про плани розміщення конвертованих бондів на $900 млн із метою залучення коштів для інвестицій у біткоїни.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА