12:16 22.02.2021

В Україні затвердили вимоги до утримання с/г тварин

2 хв читати
В Україні затвердили вимоги до утримання с/г тварин

Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Міністерства економіки про затвердження мінімально допустимих вимог до благополуччя сільськогосподарських тварин під час їх утримання, повідомило відомство на сайті.

"Цей документ є ще одним кроком на шляху нашої євроінтеграції. В українське законодавство буде імплементовано вимоги п'яти актів права ЄС", - зазначив заступник міністра економіки України Сергій Глущенко.

За його словами, в ЄС законодавчо регулюється благополуччя с/г тварин під час утримання, транспортування і забою. Глущенко повідомив, що після імплементації європейських правил утримання тварин Україна розроблятиме правила у двох інших сферах.

Документ регламентує мінімальні площі для утримання різних видів сільгосптварин, встановлює норми їх огляду, ветеринарного обслуговування, забезпечення питною водою та кормом, встановлює вимоги до безпечності матеріалів приміщень, в яких тримають тварин.

За даними Мінекономіки, ці вимоги поширюватимуться на всі види промислових с/г тварин. Наказ також встановлює спеціальні (додаткові) вимоги до благополуччя свиней, телят, курей-несучок і бройлерів.

Як повідомлялося, 4 лютого 2020 року Верховна Рада ухвалила закон (№3318) про ветеринарну медицину і благополуччя тварин, що вводить ризик-орієнтований підхід до обліку та контролю тваринницьких потужностей для експортно-імпортної діяльності і потужностей, діяльність яких створює підвищений ризик поширення хвороб тварин.

Ці потужності підлягатимуть процедурі затвердження, що включає попередню їх інспекцію. Менш ризиковані тваринницькі потужності підлягатимуть державній реєстрації за явочним принципом без попереднього інспектування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА