18:32 22.02.2021

ФДМ сподівається провести аукціон із продажу ОПЗ у II пол.-2021 - голова Фонду

2 хв читати
ФДМ сподівається провести аукціон із продажу ОПЗ у II пол.-2021 - голова Фонду

 Фонд держмайна (ФДМ) України спільно з радником завершив три етапи підготовки до приватизації "Одеського припортового заводу" (ОПЗ) із п'яти, сподівається провести продаж до кінця року, повідомив голова ФДМ Дмитро Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна"

"Після того як Верховна Рада розморозила можливість продовжувати роботу, перейшли до четвертого етапу. Дуже сподіваємося, що в другій половині 2021 року відбудеться цей аукціон", - сказав Сенниченко під час підписання меморандуму про співпрацю ФДМ з Ukraineinvest у Києві в понеділок.

За його словами, наразі тривають переговори між НАК "Нафтогаз України" та ОПЗ, який заборгував йому понад 2 млрд грн за газ. Фонд сподівається досягти згоди, незважаючи на взаємні суди.

Говорячи про "Об'єднану гірничо-хімічну компанію" (ОГХК), яка мала відкривати "велику приватизацію" у 2021 році, Сенниченко сказав, що аукціон із цього об'єкта все ще стримується забороною з боку Верховної Ради.

"Уряд має затвердити роботу радника і ФДМ, стартову ціну і постприватизаційні умови. Це буде стартова ціна в кілька мільярдів гривень. Постприватизаційні умови ми сформулюємо якісно - щоб не обмежувати конкуренцію, але, з іншого боку, щоб у порядку були соціальні й екологічні умови", - додав голова Фонду.

При цьому він зазначив, що вся проведена ФДМ у 2020 році робота стане неактуальною, якщо Верховна Ради не зніме заборону на аукціони "великої приватизації". За словами Сенниченка, в такому разі підготовлена спільно з Держгеонадрами та Мінекології інформація про підприємство і його запаси застаріє, надалі доведеться заново залучати радників і вести підготовку до приватизації бюджетним коштом.

Голова Фонду нагадав, що підготовка продажу ОГХК тривала протягом року за участю радника "BDO корпоративні фінанси" з участю Baker&McKenzie.

Як повідомлялося, ФДМ у плані приватизації-2021 задекларував аукціони з продажу ОГХК, ОПЗ, єдиних майнових комплексів ДП "Завод "Електроважмаш" і "Вугільна компанія "Краснолиманська", а також ПрАТ "Президент-готель", якщо буде знято законодавчу заборону на проведення аукціонів з їх продажу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА