18:41 22.02.2021

ЄБА закликала Кабмін відмовитися від ускладнення розрахунку середньої зарплати співробітників

2 хв читати
ЄБА закликала Кабмін відмовитися від ускладнення розрахунку середньої зарплати співробітників

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) закликала Кабінет Міністрів відмовитися від ускладнення розрахунку середньої заробітної плати співробітникам, як це передбачає оприлюднене Міністерством економіки роз'яснення оновленого порядку нарахування зарплати.

"Прийнятим документом була змінена саме формула розрахунку середньої зарплати. За повідомленнями компаній-членів Європейської Бізнес Аасоціації, дана формула стала значно складнішою для бухгалтерії і компанії виявились до цього не готовими", - зазначено в релізі ЄБА в понеділок.

Асоціація нагадала, що зазначений показник використовується для розрахунку оплати відпускних, лікарняних, відрядження.

"Так, для розуміння того, що саме було змінено, до прикладу, якщо працівник йде у відпустку з 1 червня, згідно з чинним законодавством, за три робочі дні до її початку йому мають нарахувати відпускні. Водночас, якщо компанія виплачує бонуси своїм працівникам, наприклад, кожні півроку, то сума відпускних має бути перерахована і різниця в сумі – доплачена", - зазначає ЄБА.

Стара формула не передбачала перегляду суми відпускних - їх розмір визначався на момент виходу у відпустку, а не через півроку після. А нараховані бонуси враховувалися під час розрахунку наступних відпусток, у такий спосіб співробітник нічого не втрачав, пояснили в ЄБА.

"Така ситуація створює труднощі для бізнесу в питаннях адміністрування, адже в компаніях, де працюють десятки тисяч працівників, щомісячного коригування потребує близько 3-4 тисяч виплат. Крім того, в такій ситуації бізнесу неможливо розрахувати фонд заробітної плати на рік, адже сума перерахунку (наприклад, за виконані результати працівникам, так би мовити, сума бонусів) – невідома", - зазначили експерти асоціації.

З огляду на це ЄБА звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням повернути стару формулу розрахунку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА