19:05 22.02.2021

Україна станом на 22 лютого експортувала 31 млн тонн зернових і зернобобових культур

2 хв читати
Україна станом на 22 лютого експортувала 31 млн тонн зернових і зернобобових культур

Темпи експорту з України зернових і зернобобових на рівні в 31 млн тонн станом на 22 лютого відповідають закріпленій у зерновому меморандумі динаміці.

Про це на зустрічі з агроасоціаціями повідомив заступник міністра економіки, розвитку торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, посилаючись на дані Державної фіскальної служби (ДФС).

"За нашими розрахунками за збереження наявних темпів експорту поточного маркетингового року ми вийдемо на показники, зазначені в меморандумі. Нині пшениці експортовано 76,1% запланованого обсягу. Показники експорту з кукурудзи - 55% запланованого, що відповідає сезонним тенденціям минулого року", - прокоментував заступник міністра.

Згідно з даними ДФС, станом на 22 лютого Україна експортувала 13,3 млн тонн пшениці, серед якої продовольча пшениця становила 8,9 млн тонн, а кукурудзи на зовнішні ринки було поставлено 13,2 млн тонн.

Мінекономіки також повідомило, що за даними Укргідрометцентру 92% озимих культур на початок зими перебували в хорошому стані, а зволоження 80% засіяних площ перебуває на достатньому рівні. Також збережено достатній ресурс вологи на весняний період.

Як повідомлялося, 25 січня Мінекономіки й учасники зернового ринку визначили граничний обсяг експорту кукурудзи на 2020/2021 маркетинговий рік (МР) у розмірі 24 млн тонн. Раніше в зерновому меморандумі на нинішній МР, підписаному в серпні минулого року, містилася узгоджена позиція з експорту пшениці й жита на рівні відповідно 17,5 млн тонн і 16 тис. тонн.

Мінекономіки також спрогнозувало у лютому 2021 року зниження обсягів експорту зернових з України в 2020/21 МР до 45,4 млн тонн на 20,5% порівняно з попереднім МР, зокрема скорочення експорту пшениці на 14,6% - до 17,5 млн тонн, кукурудзи - на 22,4%, до 23,5 млн тонн і ячменю на 23,8% - до 3,82 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА