15:30 23.02.2021

Головою НКЦПФР призначено позаштатного радника ОП Магомедова замість звільненого Хромаєва

2 хв читати
Головою НКЦПФР призначено позаштатного радника ОП Магомедова замість звільненого Хромаєва

Президент України Володимир Зеленський звільнив із посади голови Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимура Хромаєва і призначив замість нього позаштатного радника глави Офісу президента (ОП), екс-директора "Аструм Капітал" Руслана Магомедова.

Згідно з інформацією на сайті офіційного представництва президента, відповідні укази Зеленський підписав 23 лютого 2021 року.

Як повідомлялося, Магомедов увечері 1 лютого подав декларацію за 2020 рік, яка свідчить про те, що він претендує на посаду голови НКЦПФР.

Магомедов у 2016 році претендував на посаду голови правління Нацдепозитарію України. Він також входив до біржової ради "Української біржі".

НКЦПФР формується у складі її голови і шести членів, яких призначають терміном на шість років.

Тимур Хромаєв і три її члени - Дмитро Тарабакін, Олександр Панченко та Ігор Назарчук - були призначені указами президента від 30 січня 2015 року, а Максим Лібанов - від 28 лютого 2018 року. Ще дві позиції членів комісії залишаються вакантними.

Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів (ПАРД), яка є саморегулівною організацією (СРО) зберігачів і торговців, минулого тижня запропонувала ОП розглянути чотири кандидатури до нового складу регулятора - НКЦПФР, зокрема й Магомедова. Інші кандидатури, окрім нього, - президент ПАРД із 2002 року Олексій Кий, екс-голова "Тройка Діалог Україна" і голова правління "Української біржі" Артемій Єршов, екс-голова Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку (АРІФРУ) Юрій Бойко. Крім того, ПАРД пропонує продовжити на новий термін повноваження члена НКЦПФР Тарабакіна.

Раніше громадська спілка "Українське об'єднання ринків капіталу" (UCMA) рекомендувала президентові України Володимиру Зеленському шість кандидатур на посади членів НКЦПФР. Серед них - президент ПАРД Кий, депутат Верховної Ради VII-VIII скликань Павло Різаненко, голова ради з питань корпоративного права UCMA Оксана Параскева, екс-член НКЦПФР Микола Бурмака та екс-заступник директора департаменту комісії Олена Величко. Спілка також просила продовжити на другий термін повноваження члена НКЦПФР Панченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА