13:22 24.02.2021

Державна судова адміністрація несправедливо розподіляє бюджетні кошти - Мінфін

2 хв читати
Державна судова адміністрація несправедливо розподіляє бюджетні кошти - Мінфін

Міністерство фінансів України відзначає несправедливий розподіл бюджетних коштів Державною судовою адміністрацією (ДСА), зокрема нерівномірне визначення заробітної плати співробітникам апаратів різних судів.

"Аналіз наданої ДСА інформації свідчить про наявність суттєвих прогалин у розподілі у 2021 році ресурсу між судами, іншими органами й установами системи правосуддя, а їх ‒ 678", - цитує прес-служба Мінфіну заступника міністра Романа Єрмоличева на сайті в середу.

"Нині Мінфін отримує сотні звернень від судів щодо недостатнього фінансового ресурсу на здійснення судами повноважень, зокрема про відсутність коштів на виплату заробітної плати. Ми бачимо, що в деяких судах виплати заробітної плати ледь сягають пари тисяч грнивень, в інших 20-30 тис. грн, а дехто отримує 30-50 тис. грн. Це неприпустимий факт", - пояснив Єрмоличев.

Він наголосив, що йдеться не про зарплати суддів розміром понад 100 тис. грн, а про співробітників апаратів судів.

Водночас середньомісячна зарплата співробітників апарату всіх територіальних управлінь ДСА передбачена в розмірі 23,8-30,6 тис. грн, співробітників служби судової охорони - 21,5 тис. грн, в апараті ДСА - 44,7 тис. грн, Вищої кваліфікаційної комісії суддів - 60,1 тис. грн, Національної школи суддів - 54,1 тис. грн, зазначив заступник міністра.

Роман Єрмоличев зазначив, що перед обговоренням додаткового фінансування судової влади в 2021 році слід розібратися зі справедливим розподілом ДСА як головного розпорядника коштів того ресурсу, який є в наявності. Окрім цього, стоїть питання затвердження ДСА нормативів фінансового забезпечення судів і установ, що дасть змогу використати їх для планування обсягу витрат на судову владу з урахуванням прогнозних макропоказників розвитку економіки та фінансових можливостей бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА