13:26 24.02.2021

"Укравтодор" запропонував КМДА передати йому на баланс Подільсько-Воскресенський міст

2 хв читати
"Укравтодор" запропонував КМДА передати йому на баланс Подільсько-Воскресенський міст

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") звернулося до голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталія Кличка з пропозицією передати Подільсько-Воскресенський міст у Києві у сферу управління держагентства для прискорення будівництва та введення в експлуатацію.

Відповідний лист "Укравтодор" оприлюднив на своїй сторінці у Facebook у середу.

"Враховуючи те, що "Укравтодор" спільно з Київською міською державною адміністрацією вже розв'язував транспортні проблеми в межах Києва і має великий досвід у будівництві аналогічних об'єктів, зокрема мостового переходу через р. Дніпро в Запоріжжі, пропонуємо розглянути питання передання до сфери управління "Укравтодору" об'єкт незавершеного будівництва "Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через р. Дніпро в Києві" для прискорення введення його в експлуатацію", - зазначено в листі, підписаному главою "Укравтодору" Олександром Кубраковим.

Він зазначає, що "Укравтодор" розуміє, наскільки цей міст є складною інженерною спорудою, що складається з трьох мостів і естакад, які об'єднують їх, потребують не лише особливих технологій будівництва, а і значних капіталовкладень. Проте, на думку агентства, будівництво цього об'єкта для держави не можна відкладати.

"Готові для обговорення конкретних умов передання об'єкта й наперед вдячні за розуміння у співпраці", - підсумовується в листі.

Як повідомлялося, будівництво Подільського мостового переходу розпочалося в грудні 2003 року, проте з 2007 року роботи були призупинені через відсутність фінансування. У 2010 році фінансування було відновлене, наприкінці жовтня 2010 року було здано в експлуатацію першу чергу: відкрито двосторонній рух транспорту Гаванським мостом і естакаду з моста на вул. Набережно-Хрещатицьку.

Подільський мостовий перехід завдовжки 7 км і завширшки 35 м має з'єднати Правий берег (Поділ), Труханів острів і Лівий берег Києва (Троєщину і Воскресенський масив). Призначений для автомобільного транспорту і потягів метрополітену (перспективна Подільсько-Воскресенська лінія).

На будівництво Подільсько-Воскресенського моста передбачено у 2021 році 716,8 млн грн зі спецфонду бюджету Києва, причому лише 156 млн грн - це кошти місцевого бюджету, а 560 млн грн - субвенція. На січень 2021 року проект виконано на 82% (загальний кошторис - 11,3 млрд грн). Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

На Дарницькому мосту залишилося завершити заїзди та з'їзди на Дніпровську набережну на Лівому березі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА