21:59 24.02.2021

Арешт міноритарного пакета акцій "Нафтогазвидобування" не вплине на операційну діяльність компанії

2 хв читати
Арешт міноритарного пакета акцій "Нафтогазвидобування" не вплине на операційну діяльність компанії

ПрАТ "Нафтогазвидобування", 73% якого володіє група "ДТЕК", у повному обсязі зберігає операційну діяльність, незважаючи на прийняте 2 лютого 2021 року рішення Печерського райсуду Києва, який наклав арешт на частину 24,99% акцій товариства, які належать Salazie BV

"Арешт частини акцій "Нафтогазвидобування", які належать компанії Salazie BV, і обмеження, пов'язані з таким арештом для їх акціонерів, не поширюються на акції ПАТ, належать групі "ДТЕК", і їх акціонерам. ДТЕК повідомляє, що дане рішення суду жодним чином не впливає на операційну діяльність "Нафтогазвидобування", - йдеться в повідомленні.

Рішення суду поки що не оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними видання "Економічна правда", таке рішення прийнято у рамках провадження, розпочатого за клопотанням прокурора Генеральної прокуратури України. У його позові зазначалося, що знерухомлення акцій необхідне для завершення досудового розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління СБУ.

Йдеться про кримінальне провадження №12012000000000077, відкрите в листопаді 2012 року за фактом замаху на умисне вбивство Олега Семінського - екс-керівника ПрАТ, який був викрадений у 2012 році і протягом трьох років примусово утримувався.

За словами Семінського, "Нафтогазвидобування" створювалося на умовах приналежності йому 10% акцій його статутного капіталу, але ця домовленість була "понятійною", незафіксованою документально. Утримувачем свого пакета акцій виданню "ЕП" Семінський називав Миколу Рудьковського, на брата якого, Сергія Рудьковського, оформлена вищезгадана Salazie B.V.

М.Рудьковський підозрюється в організації розслідуваних в даному кримінальному провадженні злочинів.

"Нафтогазвидобування" є найбільшою в Україні приватною газодобувною компанією. Входить до портфелю активів "ДТЕК Нафтогаз" (1,84 млрд куб. м газу в 2020-му). "Нафтогазвидобування" веде розвідку і видобуток природного газу і газового конденсату на Семиренківському і Мачухському родовищах у Полтавській області. Доведені запаси природного газу цих родовищ становлять понад 30 млрд куб. м. Станом на червень 2020 року "Нафтогазвидобування" експлуатує 26 свердловин глибиною понад 5,4 тис. м.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА