20:08 25.02.2021

Аргентина, як і раніше, далека від угоди з МВФ щодо боргу країни

2 хв читати
Аргентина, як і раніше, далека від угоди з МВФ щодо боргу країни

Уряд Аргентини навряд чи зможе у найближчі місяці домовитися з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про умови погашення боргу країни, що становить $ 44 млрд, пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

Це подовжує період невизначеності в країні, економіка якої була в рецесії ще до пандемії і звалилася на 10% у 2020 році. У поточному році, згідно з прогнозом МВФ, ВВП Аргентини збільшиться на 4,5%.

За словами одного з джерел, сторони розраховували досягти угоди до травня 2021 року, проте переговори з ключових питань, що стосуються, наприклад, бюджетної економії в Аргентині, досі не ведуться.

"Переговори не дійшли до тієї стадії, коли можна було б говорити, що угода буде досягнута через кілька місяців, - зазначило джерело. - Прогрес у переговорах дуже невеликий".

Аргентина знаходиться у складному фінансовому становищі, грошові ресурси і резерви золота країни складають лише $ 5 млрд, при тому, що їй необхідно погашати борги. Минулого року уряд домовився з власниками держоблігацій країни про реструктуризацію боргу на загальну суму $ 65 млрд, однак аналогічної угоди з МВФ немає.

Уряд Аргентини хотів би, щоб МВФ дозволив країні відстрочити виплати з боргу принаймні на 10 років, зокрема, і виплати на суму близько $ 5 млрд, які їй належить зробити поточного року. Однак стає зрозуміло, що президент Аргентини Альберто Фернандес не хоче йти на скорочення бюджетних витрат, яке має стати частиною угоди з МВФ, і це ускладнює ситуацію, пише WSJ.

"Я хочу спробувати домовитися з МВФ, однак я не хочу укладати угоду, яка буде коштувати аргентинцям більше, ніж їм вже довелося винести", - заявив Фернандес раніше на цьому тижні.

Представник МВФ повідомив газеті, що фонд "провів дуже активні і конструктивні неофіційні переговори" з аргентинською владою, "що займаються розробкою економічного плану, який міг би отримати підтримку фонду".

До того ж, він зазначив, що дата початку роботи в країні офіційної місії МВФ, яка могла б оцінити стан аргентинських фінансів, досі не призначена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА