20:42 26.02.2021

ФДМ розраховує приватизувати "Центренерго" до кінця поточного року

2 хв читати
ФДМ розраховує приватизувати "Центренерго" до кінця поточного року

Фонд держмайна України розраховує здійснити приватизацію вертикально-інтегрованої компанії (ВІК), створеної на базі ПАТ "Центренерго" і низки державних шахт до кінця 2021 року, повідомив заступник голови ФДМ Денис Кудін.

"Рішенням уряду найбільш перспективні шахти будуть приєднані до ПАТ "Центренерго", і вже ця компанія стане об'єктом приватизації. Ми розраховуємо, що приватизація може відбутися до кінця поточного року", - сказав Кудін на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами, вже до кінця березня спеціально створена комісія завершить аналіз 33 шахт, і за його результатами буде прийматися рішення, які з них необхідно приєднати до "Центренерго" для створення ВІК.

Кудін зазначив, що створення такої компанії є абсолютно логічним рішенням, виходячи з того, що дві інших великих групи, що представляють теплогенерацію - ДТЕК і "Донбасенерго" - мають свою добичу і є такими ВІК.

"Тим, що "Центренерго" не має видобутку, ми ставимо держгенерацію в явно невигідні умови", - роз'яснив заступник голови глави ФДМ, додавши, що "Центренерго" є споживачем 90% видобутого держшахтами вугілля.

За словами голови ФДМ Дмитра Сенниченка, для забезпечення конкурсів з продажу "Центренерго" та інших об'єктів, ФДМ також розраховує на розблокування парламентом проведення великої приватизації.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 лютого ухвалила за основу урядовий законопроект №4543, який пропонує розблокувати процес великої приватизації.

Велика приватизація була припинена через набуття чинності закону №540-IX від 30 березня 2020 року, який у зв'язку з карантином встановив обмеження на проведення приватизації великих об'єктів - як на підготовку до продажу, так і на самі аукціони. Законопроект №4543 пропонує виключити цю норму.

26 лютого ФДМУ повністю змінив керівництво ПАТ "Центренерго" і його дирекцію, призначивши в.о. директора компанії замість Олександра Корчинського екс-главу НКРЕ Юрія Власенка. ФДМ визначив завданням для нового керівництва впровадження оновленої стратегії оптових продажів електроенергії, оптимізацію витрат і поставок вугільної продукції зі збільшенням частки поставок з шахт, які увійдуть в вертикально інтегрований холдинг, а також виведення компанії на приватизацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА