15:28 27.02.2021

Кулеба запросив представників французького бізнесу взяти участь у "Великому будівництві" та приватизації в Україні

2 хв читати
Кулеба запросив представників французького бізнесу взяти участь у "Великому будівництві" та приватизації в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в рамках робочого візиту до Франції провів зустріч бізнес-ради з представниками великого і середнього французького бізнесу, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"У наступні роки в Україні відкриваються величезні можливості, зокрема у сферах будівництва, інфраструктури та енергетики. Президент України і уряд налаштовані на масштабне оновлення української інфраструктури, щоб створити якісно нові можливості для розвитку нашої країни і міжнародної торгівлі", - зазначив Кулеба і запросив французький бізнес взяти участь у двох найпривабливіших напрямках вкладення інвестицій: програмі президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" і великій приватизації.

Кулеба також уточнив, що йдеться насамперед про будівництво та концесію доріг і мостів, концесію та приватизацію портів, модернізацію прикордонної інфраструктури, проекти з електрифікації громадського транспорту, розвиток систем водопостачання, переробку сміття тощо.

"Ця співпраця не тільки вигідна, а й має важливе політичне значення для зміцнення зв'язків між Україною і Францією", - наголосив міністр.

Крім того, сторони приділили особливу увагу енергетичній сфері. Кулеба відзначив потенціал виробництва в Україні зеленого водню та синхронізацію нашої держави з курсом Європейської зеленої угоди, яка відкриває нові можливості у сфері відновлюваної енергетики.

Міністр також звернув увагу на досягнення України в дерегуляції та спрощенні умов ведення бізнесу, ухвалення та успішну імплементацію нового закону Про концесії, гармонізацію українського законодавства з нормами Європейського Союзу. Крім того, Кулеба нагадав, що при МЗС України постійно діє Рада експортерів та інвесторів, яка допомагає інвесторам знаходити нові можливості.

Зазначається, що участь у раді взяли топ-менеджери компаній, які вже працюють або зацікавлені у реалізації бізнес-проектів в Україні: Airbus, Air Liquide, Alstom, Crédit Agricole, Egis, RTE International, TOTAL Eren, Tryba Energy тощо. Співорганізатором виступила організація MEDEF International (Рух підприємств Франції), яка допомагає французьким компаніям налагоджувати міжнародне співробітництво.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА