14:23 01.03.2021

Завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в Києві можна за один будівельний сезон - голова "Укравтодору"

2 хв читати
Завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в Києві можна за один будівельний сезон - голова "Укравтодору"

Для завершення будівництва в Києві Подільсько-Воскресенського мосту, усіх з'їздів та заїздів потрібен один будівельний сезон від моменту початку робіт, заявив голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Олександр Кубраков на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

Він зазначив, що "Укравтодор" ще чекає на офіційну відповідь Київської міської державної адміністрації про передачу мосту на свій баланс, вже ознайомився з публічною позицією мера Києва Віталія Кличка з цього питання, який вважає, що передача мосту призведе до затягування тривалості робіт.

"Подільсько-Воскресенський міст для київської влади - унікальний та складний проект, у той же час як для "Укравтодору" - це один із сотень мостових проектів, якими управляє держагентство", - акцентував Кубраков.

Він, зокрема, зазначив, що в 2020 році "Укравтодор" завершив будівництво десятків довгобудів. Серед об'єктів, подібних Подільсько-Воскресенському мосту, - міст у Запоріжжі, у складі якого два позакласові мости та 27 штучних споруд із численними розв'язками.

Кубраков додав, що Подільсько-Воскресенський міст може стати частиною Національної програми відновлення мостів, ініційованої у рамках програми "Велике будівництво".

Водночас він зазначив, що передача об'єкта з комунальної власності в державну потребує часу, як і коригування, експертиза, тендерні процедури. Зокрема, передача обхідної міста Калуш на баланс "Укравтодору", за його словами, зайняла 4,5 місяця. Проте, як написав він, агентство має можливість залучати всі необхідні інститути для оперативного початку та успішного завершення робіт.

"Що стосується Дарницького мосту в Києві: плануємо завершити всі роботи разом із "Укрзалізницею" вже в 2021 році. Незабаром поділимося позитивними новинами", - додав голова "Укравтодору".

"Досвід "Укравтодору" в 2020 році показує, що навіть найскладніші об'єкти можливо добудувати та побудувати максимально швидко - якщо є політична воля, фінансування та належна організація всіх процесів. (...) "Укравтодор" готовий узяти на баланс увесь ансамбль (Подільсько-Воскресенського мосту - ІФ), включно зі з'їздами та розв'язками, провести коригування проекту, експертизу та розпочати роботи", - написав він.

Як повідомлялося з посиланням на мера Києва Кличка, передача Подільсько-Воскресенського мосту на баланс "Укравтодору" значно відстрочить його добудову, доки відбудуться всі бюрократичні процедури, передбачені законом. За словами очільника міста, терміни його введення дещо посунулися через пандемію, проте об'єкт уже на фінальній стадії будівництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА