15:03 03.03.2021

Кабмін доручив "Нафтогазу" забезпечити в березні оптовий продаж газу за фіксованою ціною для населення і ТКЕ до кінця квітня 2022 р.

2 хв читати
Кабмін доручив "Нафтогазу" забезпечити в березні оптовий продаж газу за фіксованою ціною для населення і ТКЕ до кінця квітня 2022 р.

Кабінет Міністрів доручив Міністерству економіки як акціонеру НАК "Нафтогаз України" підготувати в одноденний термін проект рішення, що передбачає продаж ПАТ "Укргазвидобування" у березні 2021 року газу постачальникам і виробникам теплової енергії для потреб споживачів комунальних послуг, зокрема ОСББ і ЖБК, за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року по 30 квітня 2022-го.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну в середу за пропозицією в.о. глави Міністерства енергетики Юрія Вітренка.

За його словами, з метою розвитку ринку природного газу в Україні та гарантування безпечних його постачань споживачам є необхідність розпочати реалізацію програми відкритого доступу до природного газу, який видобувають держкомпанії. При цьому основною серед них серед них є "Укргазвидобування", наголосив Вітренко, пояснивши, що компанія видобуває газ із переданих їй державою безоплатно свердловин і продає його "Нафтогазу", чим ставить його у вигідніше порівняно з іншими учасниками ринку становище.

"Це доручення необхідно відпрацювати якнайшвидше, максимум до п'ятниці, оскільки нам необхідно в березні провести всю кампанію контрактування, щоб з квітня з'явився річний продукт на роздрібному ринку, а до цього він завчасно має з'явитися на оптовому", - роз'яснив Вітренко.

Як повідомлялося, Кабмін також має намір зобов'язати ПАТ "Укргазвидобування" з квітня 2021 року продавати 100% відпуску об'єму природного газу всім учасникам ринку на не гірших умовах, ніж групі "Нафтогаз".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА