13:11 05.03.2021

Рада ухвалила за основу законопроект "Про мультимодальні перевезення"

2 хв читати
Рада ухвалила за основу законопроект "Про мультимодальні перевезення"

Верховна Рада ухвалила в першому читанні та за основу законопроект про мультимодальні перевезення (№4258).

Відповідну законодавчу ініціативу на засіданні в п'ятницю підтримали 262 народних депутати.

Законопроект пропонує впровадити в Україні поняття мультимодального та комбінованого перевезення вантажів, мультимодального терміналу, документа мультимодального перевезення, оператора та замовника такого перевезення, визначення договору мультимодального перевезення, його умов, прав і зобов'язань сторін, основних принципів держрегулювання і держдопомоги щодо такого виду перевезень.

Проект закону, зокрема, пропонує закріпити право учасників мультимодальних перевезень здійснювати перевезення вантажу на підставі складання єдиного договору щодо всіх етапів перевезення незалежно від зміни видів транспорту і здійснювати перевезення вантажу за одним перевізним документом, за яким сторони досягли згоди.

Крім того, передбачено, що під час надання послуги з мультимодального перевезення вантажів відповідальність оператора за вантаж перед замовником послуги охоплює період із моменту прийняття ним вантажу для мультимодального перевезення і до моменту його видачі.

Для отримання відшкодування збитку за втрачений (пошкоджений) вантаж замовнику послуги не потрібно встановлювати, на якому етапі перевезення сталися пошкодження або втрата вантажу або хто з перевізників не виконав зобов'язання своєчасного доставлення вантажу.

Проект закон також передбачає встановлення граничного розміру відповідальності оператора мультимодального перевезення в спеціальних правах запозичення відповідно до чинної міжнародної практики.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України підтримав законопроект про мультимодальні перевезення наприкінці жовтня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА