18:36 05.03.2021

ФДМ вирішив приватизувати Харківський завод шампанських вин

2 хв читати
ФДМ вирішив приватизувати Харківський завод шампанських вин

Фонд державного майна (ФДМ) України 26 лютого ухвалив рішення про приватизацію цілісного майнового комплексу (ЦМК) держпідприємства "Харківський завод шампанських вин" (ХЗШВ), повідомило відомство на своєму сайті.

За даними Єдиного держреєстру юросіб і осіб-підприємців, стосовно підпорядкованого Мінагрополітики ХЗШВ у квітні 2011 року було порушено справу про банкрутство рішенням Господарського суду Харківської області №5023/2756/11.

Підприємство у 2019 році скоротило чистий збиток у 12,5 разу порівняно з 2018 роком - до 5,35 млн грн, а його виручка знизилася на 2,2% - до 17,72 млн грн. Дані за 2020 рік наразі відсутні.

ФДМ також ухвалив рішення про приватизацію ЦВК іншого держпідприємства - "Вашківського спиртового заводу" (Чернівецька обл.).

Тижнем раніше фонд повідомив про передання для приватизації ЦВК держпідприємств "Триліський спиртовий завод"(Київська обл.), "Коростишівський спиртовий комбінат" (Житомирська обл.), "Сумиспирт" (Сумська обл.), "Кіровоградський спиртовий завод" (Кіровоградська обл.), "Чечельницький спиртовий завод" (Вінницька обл.).

Як повідомлялося, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запропонувало внести ще 27 держпідприємств концерну "Укрспирт" до переліку об'єктів, які підлягають приватизації у 2021 році. Мінекономіки уточнило, що передасть управління цими об'єктами до ФДМ після ухвалення їм відповідного рішення про приватизацію активів.

Глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко повідомив, що від приватизації спиртових заводів ДП "Укрспирт" і концерну "Укрспирт" очікується залучити близько 2 млрд грн, при цьому в 2020 році сума продажу активів на 20 аукціонах становила 1,26 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА