20:09 05.03.2021

Глава Єврокомісії і президент США домовилися врегулювати торговельні суперечки навколо Airbus і Boeing

2 хв читати
Глава Єврокомісії і президент США домовилися врегулювати торговельні суперечки навколо Airbus і Boeing

Голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн і президент США Джо Байден у телефонній розмові в п'ятницю про перспективи партнерства домовилися почати врегулювання спірної ситуації в конкурентній боротьбі авіагігантів Airbus і Boeing.

"Як символ цього нового старту ми з президентом Байденом погодилися призупинити дію всіх наших мит, введених в контексті суперечок між Airbus і Boeing, як щодо авіаційної, так і продукції, яка не належить до авіації, на початковий період у 4 місяці", - йдеться в заяві глави ЄК, опублікованій в Брюсселі.

"Ми обидва взяли на себе зобов'язання зосередитися на вирішенні наших суперечок, пов'язаних з авіабудівництвом, на основі роботи наших торгових представників. Це чудова новина для підприємств і галузей по обидві сторони Атлантики і дуже позитивний сигнал для нашого економічного співробітництва в найближчі роки", - вважає фон дер Ляєн.

Спори між ЄС і США про субсидування авіавиробників тривають з 2004 року. Брюссель звинуватив Вашингтон у субсидуванні компанії Boeing, а Сполучені Штати скаржилися в СОТ на субсидії європейському авіабудівнику Airbus з боку Великої Британії, Німеччини, Іспанії та Франції.

У жовтні 2020 року СОТ дозволила ЄС вжити контрзаходів через субсидування американського авіабудівного концерну і збільшити мита на імпорт з США на суму до $ 4 млрд на рік. У 2019 організація надала аналогічний дозвіл США в справі про держпідтримку Airbus, після чого Вашингтон обклав митом європейські товари обсягом $ 7,5 млрд на рік.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА