20:32 05.03.2021

Екс-голова "Укрзалізниці" Бальчун став співвласником української видобувної бурштинової компанії

2 хв читати
Екс-голова "Укрзалізниці" Бальчун став співвласником української видобувної бурштинової компанії

Екс-голова правління АТ "Укрзалізниця" (квітень 2016-серпень 2017 року), польський рок-музикант Войцех Бальчун став співвласником української видобувної компанії ТОВ "Аурум Полонез", повідомляє інформпортал NADRA.info в п'ятницю.

Бальчун став власником 19,5% "Аурум Полонез" у вересні 2020 року. Основний вид діяльності компанії - видобуток інших корисних копалин і розробка кар'єрів.

Окрім екс-голови "Укрзалізниці" засновниками компанії є Микола Нємцов з Чернівців, який володіє 29,5% (до команди Бальчуна в УЗ також входив якийсь Микола Нємцов, який обіймав посаду в.о. директора з питань безпеки) і польська компанія "Амос Інвестментс" (51%).

Як стверджують джерела інформпорталу NADRA.info, "Аурум Полонез" з листопада 2020 працює на родовищі, спецдозволом на яке володіє держпідприємство "Бурштин України". "Аурум Полонез" виступає одночасно інвестором і підрядником на ділянці "Пугач" родовища "Клесівське" (північна околиця Клесова в Рівненській області). При цьому здобутим бурштином розпоряджається безпосередньо "Бурштин України" як власник спецдозволу.

"Ми почали відновлювати роботу підприємства. Ми відремонтували всю техніку, яку раніше хотіли вже здати на металобрухт. Ми "крок" (крокуючий екскаватор - ІФ) поставили "на ноги"! "Аурум Полонез" проінвестував у нашу діяльність близько 2,2 млн грн за форвардними контрактами", - цитує веб-портал в.о. генерального директора "Бурштин України" Володимира Чибісова.

Глава "Бурштину України" також уточнив, що розрахунок з "Аурум Полонез" за форвардними контрактами зараз здійснюють здобутим інвестором сировиною. У перспективі на підприємстві мають намір ввести продаж бурштину-сирцю через електронні торги українським і іноземним покупцям за ринковими цінами (за прикладом КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА