13:52 06.03.2021

"Нафтогаз" припинив постачання природного газу для "Донецьктеплокомуненерго"

2 хв читати
"Нафтогаз" припинив постачання природного газу для "Донецьктеплокомуненерго"

НАК "Нафтогаз України" припинив постачання природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" у зв'язку із заборгованістю підприємства перед НАК, повідомляє прес-служба ПАТ "Донецькоблгаз".

"ПАТ "Донецькоблгаз" інформує, що ОКП "Донецьктеплокомуненерго", як постачальник тепла для Донецької області, залишилося без постачальника природного газу через борги перед НАК "Нафтогаз України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" із суботи (06.03.2021) зобов'язане припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго".

"Донецькоблгаз" завжди стоїть на захисті інтересів жителів Донецької області, але дії "Донецьктеплокомуненерго" і "Нафтогаз України" змушують нас діяти згідно із законодавством з метою недопущення завдання державі щодобових збитків від несанкціонованого споживання газу в розмірі 150 млрд грн на місяць", – додали в "Донецькоблгазі".

У свою чергу прес-служба НАК "Нафтогаз" у Фейсбуці закликала "Донецькоблгаз" припинити порушення "Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам", скористатися досвідом інших регіонів і відновити постачання газу "Донецьктеплокомуненерго".

"Група "Нафтогаз" протягом усього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитися в ситуацію навколо поставок газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Місцевий постачальник тепла протягом опалювального сезону збільшував заборгованість за спожитий газ і в порушення законодавства України не здійснював оплати за його споживання. Це призвело до накопичення боргу в 1,5 млрд грн і зняття постачальника з реєстрів ВСО, як того вимагає закон", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА