18:20 09.03.2021

Мінекономіки відзначає зростання заявок на "антикризові" позики в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%"

2 хв читати
Мінекономіки відзначає зростання заявок на "антикризові" позики в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%"

Уповноважені банки видали за минулий тиждень 519 позик на загальну суму понад 1,4 млрд грн за програмою "Доступні кредити 5-7-9%", із них 749 млн грн позик - "антикризові" кредити для поповнення обігових коштів, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Сьогодні маємо черговий рекорд: за минулий тиждень було видано 519 кредитів на понад 1,4 млрд грн. Наразі найбільший попит мають кредити на поповнення обігових коштів у рамках антикризової програми", - наведено слова міністра на сайті Мінекономіки у вівторок.

"Кількість поданих заявок із пакетом документів на такі кредити за тиждень зросла на 1,2 млрд грн, що становить 54% поданих за минулий тиждень заявок із пакетами документів", - додав Петрашко.

За його словами, це свідчить про пожвавлення економічної активності.

При цьому 450 млн грн позик у рамках програми "Доступні кредити" минулого тижня підприємства отримали для рефінансування старих позик, а сума інвестиційних кредитів за зазначений період сягнула 180 млн грн, йдеться в повідомленні.

Як зазначило міністерство, зі старту програми банки видали понад 10 тис. кредитів на 24 млрд грн, з яких 12,9 млрд грн - рефінансування раніше отриманих позик, 4,3 млрд грн - кредити на капітальні інвестиції та 6,7 млрд грн - антикризові кредити на поповнення обігових коштів під 0%.

Уповноваженими у рамках цієї програми є 26 банків. Серед них: Укргазбанк, Ощадбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, банк "Львів", ПУМБ, Кредобанк, Альфа-Банк, банк "Альянс", ТАСкомбанк, банк "Восток", Полікомбанк, Мегабанк, Райффайзен Банк Аваль, банк "Глобус", Креді Агріколь Банк, а також ОТП Банк, Кредитвест Банк, Агропросперіс Банк, банк "Український капітал", ПроКредіт Банк, Акордбанк і МТБ Банк, а також Асвіо Банк, Піреус Банк та КІБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА