10:14 11.03.2021

На Чернігівщині до кінця року відремонтують трасу Е95 до кордону з Білоруссю

2 хв читати
На Чернігівщині до кінця року відремонтують трасу Е95 до кордону з Білоруссю

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко представила десять найбільших інфраструктурних проектів, які планується реалізувати в області до кінця поточного року в межах державної програми "Велике будівництво".

Як повідомляється на сайті обладміністрації, наймасштабнішим проектом стане капітальний ремонт автомобільної дороги М-01 (частина міжнародної траси Е-95) Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, на реалізацію якого залучено кредитну допомогу Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Протяжність ділянки дороги, яку буде капітально відремонтовано, становить 80 км, із них 37 км - у Чернігівській області.

"В Україні триває реалізація державної програми "Велике будівництво", мета якої - нова якість інфраструктури в Україні. Серед них проекти, що стосуються соціальної, медичної та культурної сфери, а також створюють нову якість доріг і дорожньої інфраструктури. Вони стосуються кожного жителя Чернігівщини", - зазначила Коваленко.

Серед інших проектів - створення та модернізація приймально-діагностичних відділень опорних лікарень (загалом дев'ять об'єктів, зокрема Чернігівська обласна та низка міських і районних лікарень), реконструкція хірургічного корпусу ЛОР-відділення Чернігівської обласної лікарні, будівництво школи в с. Григорівці Бахмацького району замість визнаного аварійним корпусу 1905 року побудови, реконструкція школи в с. Журавках Варвинського району 1989 року побудови, капремонт школи в м. Городні та гімназії в Ічні.

Було також презентовано проект реставрації національного історико-культурного заповідника "Качанівка", реконструкції однієї з пам'яток архітектури під хаб соціального партнерства та інституційного розвитку, реставрації Чернігівської обласної філармонії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА