19:11 12.03.2021

Мінфін у 2020 році під час верифікації держвиплат виявив сумнівні виплати на 1,6 млрд грн

2 хв читати

Міністерство фінансів України у 2020 році перевірило достовірність інформації про одержувачів пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соцвиплат на 455 млрд грн, надавши рекомендації для додаткової перевірки на загальну суму 1,6 млрд грн, причому найбільша кількість невідповідностей стосується призначення субсидій.

"Торік було здійснено верифікацію щодо правомірності отримання держвиплат на загальну суму близько 455 млрд грн, надано близько 2,5 млн рекомендацій для проведення додаткової перевірки на загальну суму 1,6 млрд грн", - повідомляється на сайті Мінфіну в п'ятницю.

Найбільшу кількість невідповідностей виявлено під час виплати субсидій - 70% загальної кількості рекомендацій. Зокрема, в грудні 2021 року виявлено 21 тис. виплат субсидій після смерті одержувача, 17,5 тис. одержувачів субсидій, які не могли претендувати на таку держдопомогу у зв'язку з купівлею ділянки, квартири або будинку, транспортного засобу, будматеріалів або інших товарів довгострокового вживання на суму понад 50 тис. грн.

Окрім цього, Мінфін виявив субсидію у 9,8 тис. одержувачів, сім'ї яких володіють транспортним засобом, з дати випуску якого минуло менше ніж п'ять років. Ще 10 тис. одержувачів субсидій отримували її за двома адресами одночасно.

"У 2020 році підтверджено 78% опрацьованих органами, що здійснюють держвиплати, рекомендацій Мінфіну", - додало міністерство.

Водночас Мінфін нагадав, що цього року запроваджують додаткову верифікацію держвиплат - превентивну, яка відбуватиметься на етапі звернення громадянина по допомогу, до її призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА