19:35 13.03.2021

ФДМ опікується поверненням Азовського судноремонтного заводу на баланс держави

4 хв читати
ФДМ опікується поверненням Азовського судноремонтного заводу на баланс держави

Фонд державного майна (ФДМ) України проводить процес повернення цілісного майнового комплексу (ЦМК) Азовського судноремонтного заводу (АСРЗ) з ТОВ "СРЗ" на баланс однойменного державного підприємства (ДП "АСРЗ", Маріуполь Донецької обл.).

Відповідно до прес-релізу АСРЗ, 26 лютого 2021 року відбулася перша зустріч представників ТОВ "СРЗ" із керівництвом ФДМ щодо прийому-передачі ЦВК АСРЗ на баланс ДП "АСРЗ".

Також уточнюється, що метою зустрічі було недопущення припинення виробничої діяльності і масового звільнення працівників. У присутності представників ДП "АСРЗ", профкому ТОВ "СРЗ" і Служби безпеки України було узгоджено низку рішень.

Так, планувалося до 9 березня ДП "АСРЗ" прийняти за актом прийому-передачі гідротехнічні споруди (причали) як невід'ємну частину ЦМК, що перебувала на балансі ТОВ "СРЗ". До 15 березня керівнику ДП "АСРЗ" (після підписання акту прийому-передачі) вжити заходів щодо оформлення дозволу на використання гідротехнічних споруд.

Також до 15 березня необхідно комісійно підписати акт прийому-передачі ЦМК ДП "АСРЗ", а керівнику ДП "АСРЗ" забезпечити підготовку та подання на затвердження в ФДМ фінансового плану підприємства на 2021 рік (з урахуванням списання непридатного до використання майна та спрямування отриманих від списання коштів на проведення незалежної оцінки майна ЦМК, його юридичного, технічного та фінансового аудиту), а також забезпечити прийняття майна на баланс ДП "АСРЗ" за ринковою вартістю.

Крім того, керівнику ДП "АСРЗ" забезпечити максимальне сприяння ФДМ і уповноваженим особам у проведенні незалежної оцінки майна ЦВК і її рецензування Фондом у встановленому порядку. До 15 березня ФДМ розробити покроковий план приватизації майна ЦМК з чіткими етапами робіт і заходів, термінами їх реалізації, визначенням відповідальних осіб і необхідних документів.

У прес-релізі наголошується, що в період з 8 до 11 березня 2021 року на ТОВ "СРЗ" проведено два засідання комісії з приймання-передачі гідротехнічних споруд (причалів), що є невід'ємною частиною ЦВК "АСРЗ". За результатами роботи комісії, 11 березня 2021 року керівниками ТОВ "СРЗ" і ДП "АСРЗ" підписано Акт прийому-передачі №2 держмайна (гідротехнічних споруд) зі складу ЦМК "АСРЗ".

Глава комісії - директор ДП "АСРЗ" передав представнику РВ ФДМ України в Харківській, Донецькій і Луганській областях Акти прийому-передачі №2 держмайна зі складу ЦМК "АСРЗ" разом із матеріалами роботи комісії для узгодження начальником РВ ФДМ.

"На сьогодні керівництвом ДП" АСРЗ "розпочато заходи з проведення незалежної оцінки майна, що передається ЦМК "АСРЗ". На 15 березня скликано чергове засідання комісії для подальшої передачі майна на баланс ДП "АСРЗ", - констатується в прес-релізі, поширеному 12 березня.

У свою чергу, ТОВ "СРЗ" підписано договір з міжнародною компанією "Бюро Верітас" про намір співпраці в рамках технічного обстеження і визначення технічного стану ЦМК "АСРЗ", для експертного супроводу процесу передачі майна на баланс ДП "АСРЗ".

Раніше газета "Приазовський Робочий" повідомляла, що Судноремонтний завод простоює - з 1 лютого 2021 року кораблі перестали пришвартовуватися до причалів АСРЗ. Співробітники – понад 500 людей - залишилися без роботи: з 23 лютого всі співробітники вимушено не працюють і отримують дві третини заробітної плати. На робочих місцях залишаються тільки ті, хто підтримує критичну інфраструктуру.

Видання наводить слова виконавчого директора ТОВ "Керуюча компанія ''Маріупольська інвестиційна група'' Олега Іванюшенка, що підприємство паралізувало розпорядження капітана Маріупольського морського порту "Про заборону швартування суден до гідротехнічних споруд акваторії ТОВ ''АСРЗ'', який обґрунтував своє рішення закінченням терміну дії дозвільних документів Регістру судноплавства України. Правомірність такого рішення підприємство збиралося оскаржити в суді.

При цьому уточнювалося, що нові документи керівництво не може отримати через те, що термін користування ЦМК, який ТОВ "СРЗ" орендувало у держави, закінчився в 2016 році. Нині триває процес передачі майна державі. Щоб в перехідний період не допустити зупинки підприємства, його керівництво звернулося до Кабінету міністрів, ФДМ, Мінінфраструктури, Адміністрації морських портів України.

Азовський судноремонтний завод є найбільшим в акваторії Азовського моря судноремонтним підприємством зі спеціалізацією в судноремонті, машинобудуванні, суднобудуванні і перевалці. Завод здійснює будівництво, ремонт суден, а також займається перевалкою вантажів на власних причалах.

У 2003 році ФДМ передав ЦМК ДП "АСРЗ" в оренду ТОВ "СРЗ". З 2010 року підприємство перебувало під управлінням ТОВ "Керуюча компанія "Маріупольська інвестиційна група".

За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, на 13 березня 2021 року 100% власником ТОВ "СРЗ" є компанія Mariupol Investments Limited (Кіпр), бенефіціаром - фізособа Світлана Савчук (Монако).

Статутний капітал ТОВ "СРЗ" - 136,5 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА