15:20 15.03.2021

АМКУ розслідує ситуацію зі зниженням гарантованих запасів вугілля на ТЕС

2 хв читати
АМКУ розслідує ситуацію зі зниженням гарантованих запасів вугілля на ТЕС

Антимонопольний комітет України (АМКУ) за власною ініціативою здійснює розслідування ситуації, пов'язаної зі зниженням гарантованих запасів вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) у нинішній опалювальний період.

"Комітет за власною ініціативою проводить розслідування сукупності фактів, викладених у заявах/зверненнях, що надійшли до комітету з аналогічних питань. У разі виявлення ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітетом буде вжито відповідних заходів", - ідеться в заяві АМКУ, оприлюдненій на сайті відомства в понеділок.

Як випливає з заяви, комітет під час розслідування з'ясовує, чи "вплинуло це на конкуренцію, задоволення попиту, ціноутворення тощо".

Водночас АМКУ заявляє про отримання заяв від побутових споживачів і громадських організацій "щодо дій групи компаній "ДТЕК", які полягають в обмеженні постачання вугілля компаніям-контрагентам, не поповненні запасів вугілля на власних складах, виході генерувальних потужностей у позапланові аварійні зупинки, що призвело до створення дефіциту на ринку електроенергії".

В АМКУ попереджають, що відомство братиме до розгляду тільки ті заяви, які відповідають встановленим критеріям. "Заяви, які вже надійшли до АМКУ, не містять інформації та пояснень щодо можливості негативного впливу на права та інтереси заявників, спричинених зменшенням гарантованих запасів вугілля на складах ТЕС та виходом енергогенерувального обладнання в аварійні ремонти. Отже, такі заяви органи комітету не можуть розглянути", - пояснили в антимонопольному відомстві.

Як повідомлялося, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП), раніше оштрафувала ПАТ "Центренерго" на 170 тис. грн і компанії АТ "ДТЕК Західенерго", АТ "ДТЕК Дніпроенерго" і ТОВ "ДТЕК Східенерго" на 1,7 млн грн кожну за незабезпечення в зимовий період гарантованих запасів вугілля на теплоелектростанціях (ТЕС), а також несвоєчасне інформування Міністерства енергетики, НКРЕКП і НЕК "УкрЕнерго" про критичну ситуацію з паливом, що загрожувало обмеженням споживання електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА